Rett fram i Fuglåsvegen

Fuglåsvegen følger lia nord for Fuglåsen (661 moh.) i Hurdal. Store deler av den går i temmelig rett linje. Markadatabasens sykkelrute mellom Øyangen og Risbakken går her.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

29 Aug 2018

I Jeppedalen

Av Eivind Molde |

Sykler man gjennom Jeppedalen, er sjansen stor for at man treffer på hest eller hund. Disse hestene har god plass, og kan nyte fin utsikt mot Øyangen.

29 Aug 2018

Fossen etter demningen ved Guribysaga

Av Odd Tore Saugerud

Dette bildet bør sammenlignes med bilde nr. 17210 fra september 2012, da det også var liten vannføring i Lomma. Ved første øyekast er tørrgrana, som en tidligere flom har ført med seg over demningen, forskjellen. Men det er mer: Den største av vannpyttene nedenfor fossen har blitt til grønt moseteppe, og de andre pyttene er vekk. På oversiden av demningen lå flere tørrtrær og ventet på neste flom, men vannstanden her var mye lavere enn da bildet fra 2012 ble tatt. Det er tydelig at mesteparten av den lille vannføringen gjennom Glitredammen kommer fra regulert minstevannføring i Vesleelva fra Aurevann, se bilde nr. 29869.

29 Aug 2018

Lommas elveløp: vannputter i en steinørken

Av Odd Tore Saugerud

Dette er elveløpet videre nordover fra lunsjstedet på bilde nr. 29914. Vann i de dypere partiene, men ellers bare stein. I vannputtene svømte det fiskepinner, kanskje 15 centimeter lange. Disse opplever sannsynligvis langvarig sultefôring.