Hov stasjon

Hov var stasjon på Valdresbanen fra 1902, men passasjertrafikken ble instilt ved årsskiftet 1988/89. Godstogene fortsatte trafikken ti år til, men etter det har det ikke vært regulær togdrift her. Stasjonsbygningen ble solgt til private i 2016. I dag kan man leie dresin og kjøre den mellom Hov og Dokka (23,7 km). Vinterstid går det skiløype i den gamle jernbanetraseen fra Hov til Eina.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Sep 2018

Taubaneloddene i Sørumsåsen

Av Nina Didriksen |

De store loddene var en del av taubanen til sementfabrikken på Gullaug i Lier. Her er det ny kjentmannspost, og det har også vært en lignende post før.

02 Sep 2018

Hytta ved Holendammen

Av Odd Tore Saugerud

På ryggen mellom Holendammen og selve Sørkedalen ligger denne ganske enkle plankehytta. Taket har delvis falt sammen, det vokser gran i skorsteinen, og det lukter ganske skarpt forfall allerede før hytta blir synlig. Vedkomfyren er kastet ut og erstattet med en mer moderne Jøtul-ovn. I tillegg er det et uthus med en sengeplass og en utedo med maleri, alt dette på ryggen ovenfor vannreservoaret.

02 Sep 2018

Holendammen: et glimt mellom trærne

Av Odd Tore Saugerud

Holendammen ligger i en lokal, ganske bratt og dyp fordypning i terrenget, og er ikke lett synlig om man ikke vet hvor man skal se. Denne dagen var vannet nokså sløret, sannsynligvis av små jordpartikler.