Flislagte løypetraséer - stor forbedring for skiløpere og joggere

Oslo kommune har flislagt de tidligere steinete, stygge løypetraseene langs Bomveien. Joggere har allerede begynt å løpe på det myke underlaget, og etter hvert kommer nok blomstene også!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Sep 2018

Tryvannskleiva er i sommerdrakt - om høsten!

Av Jørgen Fog

Etter en lang periode med tørke kom regn og friske grønnfarger frem igjen.

31 Aug 2018

Tretåspett i aksjon ved Spålen

Av Odd Tore Saugerud |

Langs stien fra Spålen til Finstad, et lite stykke fra vannet, fikk vi god anledning til å studere denne livlige tretåspetten i aksjon: start nederst på treet, noen få hakk, så til neste grenfeste ovenfor, inspeksjon rundt stammen, flere hakk, og deretter videre på samme måte opp mot toppen av treet. Grenløse områder var bare for transport, så det var svært vanskelig å få et skikkelig bilde av hele fuglen uten grener foran. Denne hannen hadde uventet pjuskete fjærdrakt.

02 Sep 2018

Blåmerket sti mot blått hav

Av Odd Stiansen

Det er ikke vanlig å finne blåmerkede stier på øyene i Oslofjorden, men på Langåra har Asker turlag og Asker kommune merket en tre kilometers rundløype rundt den nesten to kilometer lange øya. Til tross for at øya de fleste steder er under 100 meter bred, ser man ikke mer enn en bredd av gangen, og mange steder går man i tett (men ikke for tett) skog. Uten egen båt kan man komme til Langåra ved å ta rutebåten Rigmor fra Sandvika, eller gjøre som fotografen: svømme over fra Brønnøya.