Glitredammen er endelig full igjen

Det har vært en tørr sommer for Glitredammen: ingen dam, bare en puslete versjon av Lomma, se bilde nr. 29869. Men regnværet denne helgen gjorde underverker og fylte dammen opp, og vel så det, med sjokoladebrunt vann. Og fossen over demningen rant som i en middels høstflom, se bilde nr. 29959. Overløpet er til venstre i bildet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

10 Sep 2018

Høstflom over Glitredemningen

Av Odd Tore Saugerud

Regnværet i helgen fylte Glitredammen og vel så det, og det ble skikkelig høstflom over demningen, med lufta full av vannstøv og flotte regnbuer. Men frontelementet på objektivet ble fullt av dråper etter bare én eksponering, og objektivtørk under slike forhold er nytteløse, så da ble det bare ett bilde å velge mellom.

08 Sep 2018

Svartoråsen: hytta ved sydenden av åsen

Av Odd Tore Saugerud

Dette er den andre av de to hyttene på Svartoråsen. Laftet og litt mer forseggjort enn den i nord, se bilde nr. 29955, men historien her er den samme: i bruk på 1970-tallet, nå i forfall. Også her har skorsteinen blitt vedlikeholdt, her med et tungt betongpåstøp over en gammel murstenskjerne. Kanskje ikke helt i tråd med det brannvesenet foreskriver. Stien til hytta er fortsatt oppgått, for her var det i sin tid fin utsikt før skogen vokste seg høy, og det er fortsatt mulighet for utsikt lenger mot øst.

08 Sep 2018

En luftig geocache på Svartoråsen

Av Odd Tore Saugerud

På vår vei over Svartoråsen møtte vi denne gruppen dansker, alle med nesen ned i hver sin GPS eller mobiltelefon. Cachen skulle være innenfor fem meter, men hvor? En med skarpt blikk fant den godt oppe i dette treet, og den klatrekyndige ble sendt til værs. Her har cachen vært til kontroll på bakken, og er på vei gjennom lufta til klatreren, som så skal klatre opp igjen for å legge den tilbake på plass. Og så sto neste geocache for tur.