Svarttjern i begynnende høstfarger

En snau kilometer syd for Myrdammen ligger et av Markas tallrike Svarttjern. Om ikke dette er så veldig svart, er det i alle fall langt og smalt. Også her er det begynnende høstfarger, men nå skyet det over og de ble noe dempet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

28 Sep 2018

Myrdammen i motsol og begynnende høstfarger

Av Odd Tore Saugerud

Etter en heller kjølig og måneklar natt varmet solen realt midt på dagen i den nordøstre vika i Myrdammen. Men noe bad fristet den ikke til.

25 Sep 2018

Randsfjorden og Jevnaker

Av Odd Tore Saugerud

Fra den navnløse og snauhogde åsryggen nevnt under bilde nr. 30021 er det også flott utsikt mot Randsfjorden og Jevnaker i dens sydende, med fjerne fjell i bakgrunnen. Kollen til høyre er Hinghanghaug. Flotte farger på lyngen, men trist at det ikke var sol og klar høstluft, slik at flere steder kunne identifiseres.

25 Sep 2018

Høgvolltoppen sett fra navnløs åsrygg i vest

Av Odd Tore Saugerud

Omgivelsene rundt Høgvolltoppen er for det meste dekket av stor skog, men en åsrygg mellom Gjørudshaugen og Høgvolltoppen har blitt fullstendig snauhogd, og gir utsikt i flere retninger. Den bevokste, avrundete kollen er Høgvolltoppen. Husene på bilde nr. 30017 befinner seg i siden av en liten dal nedenfor hogstfeltet under toppen.