Gjensyn med Mortvannsåsen

Mye er skjedd på nesten 30 år: Mannen er den samme (Per Israelsson) som klatret opp i det vaklete tårnet januar 1989, se bilde nr. 16969. Tårnet er for lengst borte, det samme er utsikten. Kun noen bolter i fjellet forteller om hva som en gang var her. I dag lett frost i myrene.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

06 Okt 2018

Gaustatoppen i det fjerne

Av John Søgaard

Bildet er tatt fra Damtjern, Åsa

25 Okt 2018

Midtskogsteinen

Av Odd Tore Saugerud

I alt fire forskjellige steiner har i tidenes løp blitt utpekt som Midtskogsteinen. Denne steinen er med sine 20 kubikkmeter (h x b x l = 2 x 2 x 5 meter) den største av dem. Den ble funnet i 1963 av Rolf I. Riiser og hans roverspeidere under leting etter bispeveien og Midtskogsteinen. Veien er synlig foran steinen og videre nordover inn i skogen, men den er vanskelig å følge mot syd i den forholdsvis nye flatehogsten. Allfarveien/bispeveien tar av fra Kongeveien ved varde nr. 82.

25 Okt 2018

«Mostua»

Av Odd Tore Saugerud

På et stativ av trykkimpregnert tre står dette skiltet med navnet «Mostua» og siluetten av en elg klippet ut i sortlakkert blikkplate. Bak på skiltet står følgende innskrift: «Slektstreff 2002 R. J:» Etter undersøkelse og fotografering ble stativet satt tilbake mot ruinen slik det sto. Fra Mostua går det en til dels ganske tydelig sti i retning mot Olavskilden, men den blir borte i et stort hogstfelt før den kommer dit. Deretter kommer en oppfangende gammel vei med steinsettinger. Den går opp til Kongeveien og et skilt med innskrift «Kongeveien», og fortsetter nedover til Olavskilden.