Vinterlig på Bogstad golfbane

En formiddagstur på golfbanen på Bogstad var ingen dum idé for den som ville komme i julestemning denne siste lørdagen i november. Og på Bogstadvannet var isen i ferd med å legge seg.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

24 Nov 2018

Kaldt ved Bogstadvannets utløp

Av Odd Stiansen

Vinterkulden de siste dagene kombinert med tåke i lavlandet om morgenen har ført til at sporene av vinter er lettest å se i lavlandet, særlig i nærheten av åpent vann. Her ser vi utløpet av Bogstadvannet den siste lørdagen i november 2018. Fotografen kan skrive under på at det var så kaldt som bildet gir inntrykk av.

24 Nov 2018

Hvitrimet skog ved Marikollen

Av Torgeir Stenstad

Sola uteble, men allikevel bra utsikt fra Marikollslottet på 370 moh. og videre østover mot Øyeren. Ennå ingen snø, men det fryser på, og det er en del is på stiene.

23 Nov 2018

Halovær på Steinsskogen

Av Odd Tore Saugerud

Kald og fuktig luft, stille og sol, det er potensielt halovær. Og haloene dukket opp på vei over Steinsskogen, riktig nok bare i deler. På bildet er det på hver side av sola en bit av en 22 graders halo, en såkalt bisol eller værmann. Til venstre for sola er det også en bit av en mer uvanlig 44 graders halo, og over sola en tangentbue til 22 graders haloen. Inne i den er det noe som ligner på en månesigd, men månen er full og står motsatt sola. Slike lysfenomen er det i tangentbuen på flere av bildene. Det er også både oppad- og nedadrettede solpilarer. De lysende prikkene er såkalt diamantstøv, små ispartikler. Gården til venstre i bildet er Stein gård, og åsen til høyre er Kolsås.