Etasjeskillet gir etter

I teksten til bilde nr. 26672 fra januar 2017 kommenterte jeg at det var vannlekkasje i annen etasje i hjørnet av soveværelset. Slik ser det ut nå i november 2018 rett under soveværelset: Bjelkene som holder etasjeskillet oppe har råtnet i enden, takbord har også råtnet og falt ned, og isolasjonen har havnet på gulvet i første etasje. I tillegg heller gulvet i første etasje kraftig nedover mot veggen (bildet er tatt med kamera med justert elektronisk vater). Det går nok mot en ruinhaug også her.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

27 Nov 2018

Et streif av sol på vollen ved Ingeborgseter

Av Odd Tore Saugerud

Storskogen er i ferd med lukke seg om Ingeborgseter. På denne tiden av året slipper bare et lite streif av sol ned på vollen. Fra utsiden ser husene nokså uforandret i forhold til for to år siden, se bilde nr. 26671, men dørene står nå åpne. Innvendig ser det verre ut, se bilde nr. 30254.

27 Nov 2018

Femmer'n i kjerraten i Åsa: starten på vannrenna

Av Odd Tore Saugerud

Den rekonstruerte vannrenna starter rett nedenfor den kanskje fire meter høye fossen på bildet. Det kan virke noe merkelig at vannhjulet ikke også benyttet fallhøyden i fossen, men vannhjul kan ikke utnytte trykkhøyden i vannet, og også bare dårlig vannets hastighet. Her er det vannmengde og diameter på selve vannhjulet som bestemmer mulig effekt.

27 Nov 2018

Venter på snø i lite brukt løype

Av Nina Didriksen

Løypa fra vest over Bjørnstadputten til Oppkuven er lite brukt, kanskje mest fordi den ikke lenger prepareres. Her i krysset hvor løypa til Storflåtan tar av, er det åpent. Men mange steder er skogen tett, og det ligger store steiner i traseen. Fint til fots på barfrosten denne tirsdagen.