Solstreif over Gullontjern

Gullontjern rett syd for Langtjern var kjent for mye overvann, men nå går løypa på myra vest for vannet og var tørr og fin. I det hele tatt var løypene på runden Damtjern – Langtjern – Høgåsen mye bedre enn forventet etter mildværet, med harde løyper, men stort sett tørr styresnø. Unntakene var i tett skog mot Stoflåtan, hvor det var sporet, hardt og iset.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

05 Jan 2019

Purvollen forfaller langsomt

Av Odd Tore Saugerud

Løypa fra Damtjern til Langtjern går rett forbi Purvollen. Her hadde det vært besøk av hare, ekorn og kanskje en rev, men ikke folk. På våningshuset har taket gitt etter over tilbygget, og vindskien har falt ned. Uthuset har fortsatt hull i veggen, og påbygget med utedassen blir stadig mer skjevt.

05 Jan 2019

Damtjern scooterkjørt og kontrollmålt

Av Odd Tore Saugerud

Etter mildværet i går med opptil 9 varmegrader på Kattås i Vestmarka, var det spennende å se hvordan det hadde fart frem på Krokskogen. På Damtjern var isen kontrollmålt, kjørt med scooter og merket som sikker med stikker. Glatt, men tørt, med enkelte områder med frosset overvann (de gulblanke feltene på bildet). Løypa fra Langtjern går rett utenfor høyre bildekant.

05 Jan 2019

Knudrete is ved Kattisa

Av Torgeir Stenstad

Greit å gå over Nøklevann i dag, men ikke ideelle forhold for de som gikk på skøyter.