Første tur fra Ihle

Klar til første tur i løypa som går her fra Ihle og inn til Nes skianlegg. Sol, nysnø og noen få kuldegrader lover godt!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

03 Feb 2019

Mot solnedgang fra Skulpturstien

Av Odd Tore Saugerud

Solnedganger har vært mangelvare i det siste, så dagens skyfrie utgave måtte avbildes. Etter min mening gjør en snødekket furu seg minst like godt i solnedgangen over Oslofjorden som de moderne skulpturene som ellers preger området.

03 Feb 2019

Tuberkulosehytter i vinterdrakt

Av Odd Tore Saugerud

I tiden rundt første verdenskrig var sol og ren, frisk luft ansett som det beste virkemiddel mot tuberkulose. Vestlia av Brannfjell hadde alt dette. For overskuddet av julemerkesalget i 1917 bygget Sanitetsforeningen her først ti hytter som sto ferdige i 1919. I anledning Oslos 300 års-jubileum ga utvandrete oslofolk i USA en minnegave som ble brukt til ni større hytter i 1925. En av hyttene fra 1917 brant ned, men fortsatt står alle de 18 andre hyttene. Bildet viser hytter fra 1917.

03 Feb 2019

Sol, snø og yrende liv på Ekebergsletta

Av Odd Tore Saugerud

Yrende liv på Ekebergsletta i dag, mest småbarnsfamilier som ikke var født med ski på bena. Mange tok sjansen på bakkene i vestlia av Brannfjell, men for de yngste begynnerne var det laget kunstige bakker med hellinger i alle vinkler på selve sletta.