Nykjørt ved Kneikasetra

Det var flotte forhold fra Høymyr i dag, og Skiforeningen hadde preparert løypene nordover til Kleivstua, for både klassisk og fristil.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

07 Apr 2019

Lettskyet over Romeriksåsene

Av Erik Unneberg |

Det var en del skyer over Romeriksåsene i dag, men enkelte steder sprakk det opp litt, og det kom litt sol etter hvert. Veikrysset vi ser nede til høyre på bildet, er der Fjellvegen, Brådalsvegen og Brådalsgutua møtes. Alpinanlegget i Kniplia har vi litt til vestre for midten av bildet. Bildet er tatt mot vest, og derfor er det Hakadal vi ser i bakgrunnen, med Nordmarkas østre åser bak der igjen.

09 Apr 2019

Raskt føre mot Greinehytta

Av Erik Unneberg

Bærum kommune hadde i dag preparert fra By, og forholdene var ganske bra. Det var mulig å gå over jordet fra parkeringsplassen, og det var kun et lite parti på mindre enn ti meter skiene måtte av for å komme opp på skogsbilveien inn i Helårsløypa. Litt isete frem til Guribysaga, men deretter ble det bedre. Vinden hadde lagt igjen litt bøss i sporet noen steder, men gliden var likevel meget bra i ettermiddag, siden det hadde frosset på litt. Jeg valgte skøyteski, og det raske føret gjorde at det ikke tok lang tid inn til Tverrelva, der termometeret viste 7,5 plussgrader (i skyggen). Noen steder var det litt sporete i skøytetraseen, men da var det helt greit å stake i de klassiske sporene. De som gikk klassisk, ville nok hatt best suksess med isklister under skiene, alternativt feller. Staking på klassiske ski uten smøring ville også fungert for mange, for det er ganske flatt langs Lomma. Bildet er tatt ved avstikkeren til Greinehytta, akkurat på kommunegrensen mellom Hole (til venstre) og Bærum (til høyre).

08 Apr 2019

Nord for Tryvann i vårsol

Av Torgeir Stenstad

Skarpt føre i skyggen i ettermiddag, men nok snø til en vårskitur etter jobb.