Huldreputten syd for Store Klattertjern

Syd for Store Klattertjern ligger Huldreputten, et litt langstrakt myrvann med stup langs den ene langsiden. Enda et av tjernene i Marka med huldernavn, andre er Huldertjern i Vestmarka, bilde nr. 28201, Huldretjern på Krokskogen syd for Spålen, bilde nr. 27740, og Huldretjern i Nordmarka nordvest for Mago, så langt uten bilde. Huldretjernene har dobbelt bunn og gjerne stup langs minst én side.

Huldreputten syd for Store Klattertjern

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

04 Jul 2019

Takk for en lang sesong fra 30. oktober til 4. juli

Av Tom Stensaker |

Siste skitur på kunstsnø i Nordmarka 4. juli, 22,5 m x 450 = 10 km i Varingskollen.

03 Jul 2019

Hulvik strand - en skjult perle i indre Oslofjord

Av Jørgen Øverbye

Takket være iMarka-appen fant fotografen frem til denne perlen av en strand i Hulvika på vei til Son fra Hvitsten. Rett etter stranda var det et krevende trilleparti på noen hundre meter, ellers var både vei og sti lett farbar med hybridsykkel fra Drøbak til Son.

01 Jul 2019

Værhardt på åsryggen vest for Kolsåsputten

Av Odd Tore Saugerud

Jordlaget på åsryggen vest for Kolsåsputten er skrint, så her vokser det for det meste spredt furuskog og lyng. Furuene bærer preg av at det er værhardt her, mens større områder med død lyng er en følge av fjorårets tørkesommer. Herfra er det flere punkter med bra utsikt over Vestre Bærum. Omtrent midt på dette bildet blinker det i Stovivann.