Særegent skilt

Like før du kommer til Krokkleiva går det inn en liten vei til et jorde. Dette jordet rett nedenfor Sundvolden oppvekstsenter blir brukt som landingsplass for paraglidere og hangglidere, eller PG og HG som det ofte blir forkortet. Du ser skiltet fra gangveien om du går eller sykler rute 303 Sundvollen - Kleivstua. Skiltet hadde trengt en vask.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

21 Jan 2017

Mikrobål på isen

Av Morten Synstelien

På Braksøya er det ikke lov å fyre bål. Her er stein og steinformasjoner viktig. Da blir løsningen å ha med en liten vedovn og fyr i den på isen, mens du sitter på land. Utrolig hva et lite bål hjelper, spesielt om du har med en liten selvstående gapahuk også. Ovnen er laget av Tom42 på Fjellforum, og er gjenbruk av malingsspann. Den har også en liten grillrist, slik at pølser kan steikes.

07 Des 2017

En Iglos død

Av Morten Synstelien

Varm vind og regn er en iglos største fiende. Som dere ser på vindpølsa, blåser det mye. Denne igloen holdt i ei uke, før den smeltet vekk. Men selve konstruksjonen er slik at den siger sammen og ikke kollapser. Lærte mye av denne første igloen som jeg bygde.

01 Des 2017

Min første iglo bygget i løssnø

Av Morten Synstelien

Jeg fikk tak i en brukt iglobygger på tidlig på året, men det kom ikke noe snø. Så da den første snøen falt på Krokskogen, måtte jeg teste. Igloen var på ni fot, og bygget i løssnø, og ikke kram snø som mange tror. Sto utsatt til både med hensyn til vær og vind. Men utsikten var fantastisk. Ca. 180 cm innvendig diameter, så jeg var for lang for å kunne sove i den. Det går ikke mye snø til en slik, bare se rundt den.