Aketur i Krokkleiva

Det er alltid gøy å ake i Kleiva, en bakke på over 1300 meter og ca. 270 høydemeter, må bare bli gøy. Men et lite men, er det kommet mye løs snø, greier du ikke å ake, og det blir vabbing i løs snø. Er det hardt, noe det kan være på grunn av høydeforskjellen, er det også vondt og ikke helt ufarlig. Under ideelle forhold får du fart midt i sporet, og kjører ut i løssnøen og bremser på den måten. Like gøy selv om du er over 50 år! Her var det topp forhold. Legg merke til vedkommende som går tur oppover, det er den lille prikken midt i bildet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

15 Jan 2017

Skøytetur på bekker på Steinssletta

Av Morten Synstelien |

I slutten av desember og begynnelsen av januar fryser isen til, og det er noen få dager/timer uten snø. Da er turskøyter flott. Her er vi på bekken til Hungerholt. Vi ser Stein gård i bakgrunnen og skibrua til venstre i bildet. Du skimter også parkeringa på Steinssletta rett bak pumpehuset på Stein. Litt magisk å ha følelsen av å gå på skøyter på jordet.

25 Feb 2018

Scooterspor ved SOS

Av Morten Synstelien

Det blir av og til kjørt opp skiløype ved Sundvollen oppvekstsenter. Da kan barn fra både skolen og barnehagene i området gå på ski. Tok på meg fjellskia siden det snødde, og gikk en runde. Du kan gå helt bort til byggefeltet på Elstangen. Du kan også skimte gapahuken helt til høyre i bildet. Dette er jordet der hanggliderne og paragliderne lander til vanlig. Det er som regel Eirik eller Øyvind L i løypelaget som kjører spor her. Som bonus blir det også kjørt i selve Krokkleiva, så da blir det enda bedre å ake der.

07 Jan 2017

Sola har gått ned over Damtjern

Av Morten Synstelien

Damtjern har så vidt fått litt snø. Jeg gikk på beina, og konemor gikk på skøyter. Vi skal ligge i telt, og det blir klart og kaldt. Hadde et par sekker med ved i bilen, og Damtjern er faktisk over 1 km langt. Så spora mine som burde vært helt rette, snirkler seg bortover isen, var lenger å gå enn jeg hadde tenkt. Så det gamle ordtaket om at veden varmer mange ganger, stemte her også.