Utsikt fra bronsealdergravrøysa med tåkeskyer og rim

Himmelen var blå, og utsikten fra bronsealdergravrøysa denne dagen var tilsynelatende god. Men bånd av tåkeskyer indikerer fuktig luft og dis, og det gir bilder med lav kontrast og blåstikk i fjerne områder. Så da ble dagens motiv tåkeskyen foran Finnemarka, og rimet som fortsatt ikke hadde smeltet på trærne. Fortsatt fører ingen sti til røysa.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Okt 2019

En grønn idyll øst for Pipesteinen

Av Odd Tore Saugerud

Det er ikke bare selve Pipesteinen som interessant i området rundt den. Terrenget er gjennomskåret av grønne kløfter som denne, mosebevokste og med gammel skog, og innimellom små vann. Pent å se på, sent å ta seg frem i.

27 Okt 2019

Pipesteinen og rim i skyggen

Av Odd Tore Saugerud

En tur for DNT Senior turbussen langs toppen av Krokskogstupet må omfatte Pipesteinen. Nå er stien dit fra blåstien merket og grundig tråkket opp, så adkomsten er god. Siden det var tåkebelte langs stupet og minusgrad nesten til lunsjtid, var det fortsatt områder med rim i de dype skyggepartiene, selv om temperaturen var på vei opp. Med Steinsfjorden i full sol var dette et kontrastrikt og utfordrende motiv.

26 Okt 2019

Tryvannsgrana på lit de parade

Av Odd Tore Saugerud

Når DNT Senior turbussen skal ha tur Tryvannshøgda rundt neste uke, er et besøk til den falne Tryvannsgrana et must. Da må det sjekkes at alt er i orden til besøket, som godt kan omfatte 50 deltagere på mellomlang tur. Noe bilde av den falne kjempen i helfigur som bilde nr. 26158 da den fortsatt var stående, var ikke teknisk mulig.