Populær rasteplass ved Store Sandungen

Store Sandungen er et attraktivt vann i Vestmarka. 3. juni 2007 ble Asker kommunes drikkevannsrestriksjoner opphevet. Dermed er bading og leirslaging ved vannet igjen tillatt, etter 50 års forbud. Her, på den flotte strandkanten i nord, kan både små og store finne de beste muligheter for utsøkt naturnytelse.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

21 Aug 2004

Tekniske installasjoner på Bergsåsen

Av Karl J. Gurandsrud

Området på Bergsåsen/Hagahogget som tidligere tilhørte Forsvaret (Nike-batteriet) er i dag dominert av værradaren til Meteorologisk Institutt (hvit kuppel), mobiltelefonmaster og andre installasjoner.

21 Aug 2004

Fra Kølabånn i Vestmarka

Av Karl J. Gurandsrud

Kunstmaleren og skribenten Bernard Folkestad leide plassen og bodde der i lange perioder fra 1904 til han døde i 1933. Som maler hadde Folkestad sin rikeste og mest produktive periode fra 1905 til ca. 1920. Hans malerier ble innkjøpt av flere norske og utenlandske gallerier. – Om ikke Kølabonn er noe tempel, så er den dog et lite kunstens bedehus, sa Folkestad under en av de mange kunsterfestene som ble hold der.

22 Sep 2002

Semsvannet med Tveiter gård i bakgrunnen

Av Karl J. Gurandsrud

Semsvannet er Askerbøringenes Tusenårssted, og er populært og brukes året rundt. Her er utsikt fra en av badeplassene med Tveiter gård i bakgrunnen.