Perfekt utstyr for å bevege seg rask og sikkert i Marka

Turskøyter på vannene, brodder på veiene (der hvor de ikke er skøytbare), isstav, hjelm og gode hansker gjør dagen perfekt. Vi gikk over Damtjern, veien til Storflåtan, en runde på Storflåtan, via Loka til Vesleflåtan og deretter Hauken. Gode forhold for å oppleve Marka.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

13 Jan 2020

Ingen badet i dag ved Damtjern varmestue i dag

Av Morten Synstelien |

En korrekt antrukket turskøyteløyper står like tørr ved turens slutt, som da han startet. Legg merke til skrittstoppen, og i sekken har han ekstra tøy pakket i vanntett pose, kasteline ses så vidt.

13 Jan 2020

Isen på Damtjern henger langs kanten

Av Morten Synstelien

Damtjern er regulert, og når de tapper, blir isen hengende igjen. Her er det lett å skli og slå seg, så bruk brodder. Perfekt å sitte her og se sola gå ned.

13 Jan 2020

Vintersola speiler seg i isen på Damtjern

Av Morten Synstelien

Isen er passe glatt, og å gå på skøyter på. Turen er egentlig over, men hadde en halv kopp kaffe og to brødskiver igjen etter turen. Da er det bare å sikte seg inn hvor sola er lengst, og finne frem rastejakke og nyte varmen og synet fra sola. Tipper isen er 40-45 cm ut fra hva en isfisker sa på lørdag, men mange lag med vann/sørpe mellom. En kan lese hvordan vinteren har vært på islagene om en har kunnskap.