I le i gapahuken

Gapahuken nordøst for Burudvann ligger høyt opp i åsen, med god utsikt mot vannet. Også i dag var det mange mennesker på tur i dette området, den sterke, sure vinden til tross. Det var godt å ha en pause i gapahuken.

I le i gapahuken

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Apr 2020

Bart ved Prestmoen

Av Nina Didriksen

Det er ett år siden skiløypa Prestmoen-Klinkenberg i Jevnaker ble preparert, ifølge føremeldingen. I dag var det tørt og fint for turorientering, men kraftig vind og mye vindfall.

12 Apr 2020

Utenfor alfarvei i koronatiden

Av Einar Husebye

Oslo og Omegn Friluftsråd anbefaler i Aftenpostens nettavis 1. påskedag Årnes i Sørkedalen, blant flere alternativer for å unngå overfylte utfartssteder. Plassen er allerede nesten full av biler når vi kjører innover kl. 10.15 samme morgen. Parkeringsplassen ved Elveli, lenger inne i Sørkedalen, er større. Her er det få biler og godt med ledige plasser. I disse dager, med kuldegrader om natten, er det fint utenfor allfarvei. Når snøen nås over 350 moh. bærer den stort sett, og de godt preparerte skiløypene er flotte skogspromenader i solskinnet, om man holder seg unna vann og åpne myrer. Vi valgte sti fra Elveli til Finnerud. Derfra gammel vei (se bildet) fra det åpne jordet, med tilrettelagt natursti, ved Finnerud gård i Sørkedalen. Veien kan følges nordover noen hundre meter innunder østsiden av Finnerudhøgda. Som flere gamle ferdsels-/driftsveier ligger også denne nær et sted med historiske røtter i Nordmarka. Videre langs løype nr. 242 til Hansemyr ved Heikampen. Løypa har ikke vært preparert i vinter, men noen hadde gått her til fots, og snøen holdt stort sett. Bildet er tatt ca. 150-200 meter nord for Finnerud.

12 Apr 2020

Grurostua på Knabberud

Av Erik Unneberg

Dette huset på Knabberud kan nok ha behov for litt restaurering, kan det se ut som. Fotografen er usikker på hva huset heter, men et kart sier Grorudstua, men det er nok ikke riktig. Odd Tore Saugerud antyder at Gurostua eller Gorostua er mer korrekt. Knabberud er ellers kjent for å være gården der Harriet Backer malte flere av sine kjente bilder. I bakkgrunnen til venstre i bildet ser vi Tjuvenborgen.