Endelig vinter!

Endelig kom vinteren til Nordåsen i Maura. Bildet er tatt nedenfor Kjønstadsætra.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

12 Des 2020

Står fortsatt

Av Erik Unneberg

Låven på Monsebråtan har sett falleferdig ut i flere år, men fortsatt står den oppreist. I dag var fotografen førstemann i løypa hit, etter å ha startet fra By i Lommedalen. Traseen helt opp til Løvlia var kjørt opp med scooter, men uten spor. Føret var vekslende, fra temmelig bløtt mellom By og Tverrelva, til tørt fra Myrseter og nordover.

11 Des 2020

Hytta på Nedre Steinlausseter i vinterdrakt

Av Nina Didriksen |

Seterhusene på Nedre Steinlausseter finnes ikke lenger, men denne hytta står visstnok på grunnmuren. Litt grått her i dag, en kontrast til høstskruden på bilde nr. 20391. Her ved hytta sto kjentmannsposten i perioden 1990-1992.

11 Des 2020

Ikke lett å finne setra

Av Nina Didriksen

Fotografen måtte lete litt rundt for å finne Nedre Steinlausseter vest for Djupdalsløypa. Seterhusene er borte, men hytta ved setras grunnmur viste seg å stå bak de høye trærne litt til høyre i bildet. Dette åpne området har mye bringebærkjerr, så det kan sikkert være fint å returnere til sommeren. Vertinnen på Sollihøgda Tursenter fortalte (da jeg spiste lunsj der etter skituren) at hennes hester alltid har likt seg godt ved «Steinlausa» når de har gått på skauen om sommeren.