Kveld i løypekrysset ved Marimyr

Ved løypekrysset på Marimyr blandet lyset fra flere hodelykter seg med månelyset like før første fullmåne i 2021. Løypene som ses, fører sydover mot Frønsvollsmyrene, og de små hvite prikkene er ikke støv på din PC-skjerm, men derimot stjerner på himmelen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

27 Jan 2021

På Frønsvollsmyrene i måneskinn

Av Odd Stiansen

Gnistrende føre, lite annet å gjøre og nå også fullmåne trekker mange skiløpere ut i Marka på kveldene i disse dager. Her på Frønsvollsmyrene gjorde det månelyste og åpne landskapet at man gjerne kunne spare batteriene på hodelykta inntil man kom inn i skogen igjen, og markeringslysene på Tryvannstårnet gjorde at man ikke trengte noen GPS for å skjønne omtrent hvor man var.

27 Jan 2021

Spor over Lyberget

Av Nina Didriksen

Lyberget ligger nordøst for Bjørnholt, og må ikke forveksles med Lyberga ved Fagervann. Vel verdt en avstikker, selv om det tar mye tid å «bushe» 300 meter på nestenbærende skare. Her på toppen møttes dype elgspor og grunne menneskespor.

27 Jan 2021

Bløtkake på Lyberget

Av Nina Didriksen

Danskenes ord for bløtkake er «lagkage» og passer bra på snøformasjonen på toppen av Lyberget. Herligheten kan besøkes med en avstikker fra løypa mellom Rottungen og Myrtjern.