Lørenseter i vinterskrud

Silkeføre etter gårsdagens snøfall! Endelig mulig å frese ned bakkene fra Kobberhaughytta uten å risikere liv og lemmer.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

09 Feb 2021

Flotte spor ved Svangerudenga

Av Espen Årnes

Også i dag skinte solen til den store gullmedalje. Bildet er tatt i løype 774 ved Svangerudenga. Denne løypa går gjennom vakkert kulturlandskap.

15 Feb 2021

Møte på tynn, nylagt is ved Utøyas sydspiss

Av Morten Synstelien |

TJ – kjent som «The orange animal» har fantastisk god iskunnskap, bor bare noen hundre meter unna, og var på isen rett før det begynte å snø. Vi holder oss på trygg koronaavstand fra hverandre, dog mest på grunn av at isen er tynn. Info deles, blant annet om at Holsfjorden har lagt seg i natt. Men snøen på isen markerer grensa for hvor det er mulig å gå for de med kompetanse og utstyr, og sporene hvor bare en hare kan gå, er visket ut. Det var bare mulig å gå noen få timer denne gangen, men et fantastisk eventyr var det. Vi ser Nes-landet til venstre og Finnemarka mot høyre. Holsfjorden er nesten borte i snøværet. Damen i bakgrunnen bor også i nabolaget, og kan mye om is.

14 Feb 2021

Mot kveld ved Holsfjorden

Av Britt Celine Oldebråten

Det går mot kveld i Svangstrand, lengst sør i Holsfjorden, og blåtimen har kommet. Det har vært kaldt lenge nå, og isen har lagt seg, blåst opp og lagt seg på nytt. Dette ser du på de hvite skillelinjene i isen. Ytterst er det åpent vann. Bildet er tatt i samme retning som bilde nr. 10793, som ble tatt i september 2009 og som bilde nr. 32636, som ble tatt i oktober 2019.