Stryken i sol

Veldig godt å komme seg opp av tåka i dag - nord i Marka var det blå himmel og sol. Sporene var harde og føret raskt, her hadde det nok vært minusgrader på natta.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

23 Feb 2021

Fuglerede i snøen

Av Odd Tore Saugerud |

Den rødlistete orkidéen fuglerede vokser i Dæliskogen, men uten bladgrønt og med uanselige blomster er den vanskelig å se sommerstid. Vinterstid derimot holder den seg, som bildet viser, opprett i snøen selv etter en våt høst og en vinter med svært vekslende vær. Utseendet er ganske typisk, og gir et godt hint om hvor man bør lete neste sommer. Bilde nr. 25705 med tekst viser planten om sommeren og gir mer informasjon om den. Fuglerede er ikke årviss, og dette var den eneste som blomstret i 2020.

23 Feb 2021

Sol i høyereliggende deler av Vestmarka

Av Erik Unneberg

Ved Franskleiv var det tåke, men høyere opp i Vestmarka skinte solen. Løypene på blant annet Grønlandsveien var nykjørte og kjempefine. Løyper som ikke har vært preparert på noen dager var til dels harde, men med innslag av påskeføre der solen fikk tak. Universalklister var nok et godt smøringstips i dag, men felleski hadde sikkert også vært greit. Det var også fint å skøyte, slik fotografen gjorde. Bildet er tatt rett ved Grønland.

22 Feb 2021

Stille i lysløypa

Av Erik Unneberg

Det har vært mange skiløpere som har benyttet seg av lysløypesystemet på Fossum i vinter. Kombinasjonen at det var sent på kvelden, lett regn og vinterferie gjorde at sporene vest for Lathusåsen var ledige.