Tåka ligger tykk i bygda

Alltid like fascinerende å komme opp i høyden og se sola. Prøvde meg først på skøyter på Tyrifjorden, men det var så tykk tåke at jeg hadde problemer med å finne fram i Storøysundet. Bildet er tatt ved det navnløse utsiktspunkt i Dronningveien. Du ser åsrygger stikker opp.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

23 Feb 2021

Sola prøver å bryte gjennom over Bombeøya

Av Morten Synstelien

Bombeøya henger sammen med Geitøya, men har sitt eget navn. Bildet er tatt i bukta på den østligste av Storøyas sydlige spisser. Turstien langs land må gå rundt denne odden, og det er ganske braskete med siv etc. i bukta. Men på turskøyter får du se ting fra nye perpektiver. Bombeøya kan så vidt skimtes gjennom tåka, mens Geitøya, som ligger ca. 200 meter lenger unna, er helt borte i tåka.

22 Feb 2021

Første tegn på våris ved Storøya

Av Morten Synstelien

Da er sola og været i gang med å gjøre isen om til vann. Stavis er første tegnet på at isen brytes ned. Isbiter er tatt opp av råka som var flere kilometer lang - fra Geitøya og helt til Lille Svartøya. Vi ser Rytterakertangen i midten, så Haraøya og Storøya.

22 Feb 2021

Varm lunsj på Storøya

Av Morten Synstelien

Mye tåke i dag, men fint å komme seg ut. Bombeøya til venstre og Geitøya diffust i bakgrunnen. Legg merke til at ostesmørbrødet er pakket etter twist-metoden. Da slipper du å brenne deg på finga, og lett å snu det på bålet.