Panorama mot vest

Med panoramautsikt mot Vikerfjell, Gaustatoppen og Norefjell er kanskje utsiktspunktet ved Borgesetra et av Markas aller fineste. Og vil du overnatte, står en strøken gapahuk klar!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

05 Mar 2021

Så langt kom isbryteren ved gamle veikroa

Av Morten Synstelien

MS Thorbjørn kom ikke ut i går. De skulle prøve med motorsag og slik at de kom ut av bukta hvor isen var tykkest og sterkest. Flott for oss isnerder å få ferdig blokker med is levert oppå isen, så vi kan måle og studere isstrukturen. Sterk vet vi at den er, når isbryteren på tolv tonn ikke kommer lenger!

05 Mar 2021

Nye råker ved Utøya

Av Morten Synstelien |

Mye sol ga mye spenninger i isen. Denne store råka kom i løpet av dagen, selv om det var helt flatt og fint her ved 11-tida. Så naturis endrer seg meget fort. Legg merke til at damen har hjelm og komplett utstyr. Hun er meget kompetent, og er også 3-stjerners isobservatør.

05 Mar 2021

Isbryter fra Lista i Tyrifjorden!

Av Morten Synstelien

Ferja til Utøya er parkert og frosset fast ved den gamle veikroa ved Øverby. Isbryteren skulle lage ei lei ut til åpent vann, men isen var 20-25 cm tykk, og nesten fullverdig stålis. Så det gikk ikke, til tross for at den veide hele tolv tonn. Isbryteren kom på trailer.