Stien blant stupene til hyttene på Haugkollen

Kartet fra 1971 viser et ganske omfattende stinett mellom stupene og opp til hyttene på Haugkollen. På orienteringskartet over samme område fra 1988 hadde allerede de fleste stiene blitt utelatt, og på dagens kart er området omtrent stiløst. Det gamle kartet viser at hovedstien til den øverste hytta startet langs trestammen på bildet, og gikk bratt nedover i den grasdekte jord- og småsteinbakken. Bildet viser også dagens beste utsikt fra hytta. Like tettvokst er det rundt de andre hyttene vi kom forbi.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

06 Jul 2021

Den øverste utsiktshytta på Haugkollen

Av Odd Tore Saugerud

Flaggspretten har 50-års jubileum i år og feirer det blant annet med å bruke kartet Burudvann – Kampen fra 1971 med de opprinnelige turorienteringspostene. Haugkollen nord for Burudvann og utsiktshyttene der er et interessant område. Dette er den øverste av hyttene på den bratte sydspissen av kollen: ganske stor med store vinduer, utelys, men ikke synlig solcellepanel, og rommelig uthus i tillegg. Ikke bekvemt tilgjengelig, og heller ingen spor av bruk de siste årene.

04 Jul 2021

Vann og strøm

Av Nina Didriksen

Vannet fra Bjørnsjøen kaster seg ned i elva. I svingen skimtes mastene til Holslinja, og bak svingen venter Helvete.

04 Jul 2021

Turen gikk kanskje ikke som planlagt

Av Nina Didriksen

Denne gamle skien lå slengt ved blåstien over Vindernhøgda, og vitner om at noe en gang har skjedd på en skitur. Dette er et stykke fra rødmerket løype. Det er fotografen som har arrangert motivet.