Konemor på Gjevlekollen for første gang

Statskog har satt opp denne innelukkede gapahuken. Er ikke ei hytte heller, men et flott utsiktspunkt og en Instagramhit. Står sola på, blir det veldig varmt inni gapahuken. Vi ser nordvestover og inn i selve Finnemarka naturreservat.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

04 Aug 2020

Panoramautsikt fra Gjevlekollen

Av Morten Synstelien

Flott utsikt fra Gjevlekollen i dag. Gjevlebua til høyre.

18 Okt 2021

Norwegian tar av fra Gardermoen

Av Odd Tore Saugerud

Mens vi var i tårnet på Raudfjell, dominerte flyene til Norwegian trafikken. Her tar ett av dem, med rød nese, men uten haleportrett, av mot nord. Det var artig å se flyene ovenfra for en gangs skyld. Sist det skjedde, var fra Nordre Kolsås, da to F-16 kom nede i Lommedalen i forbindelse med en stor øvelse. Det var nærmest en sjokkartet opplevelse.

18 Okt 2021

Flyterminalen på Gardermoen

Av Odd Tore Saugerud

Flytrafikken har tatt seg noe opp etter bunnen under Covid-19-toppen. Flyene kom puljevis. Her har 2 x Norwegian og 1 x SAS akkurat landet, og begge Norwegianene takser mot terminalen i venstre side av bildet. På åsene i bakgrunnen i retning Finnskogen er det en ansamling av høye, sylindriske tårn. På andre bilder tatt med lenger brennvidde (langtele) kan det skimtes mobilkraner foran noen av dem. Sannsynligvis en vindturbinpark under utbygging, men turbiner og propeller mangler fortsatt. Bildet er tatt fra Raudfjell.