Nordfjorden og Røyselandet sett fra Breiliveien i Finnemarka

Fra Breiliveien litt ovenfor Askerudbekken naturreservat er det meget flott utsikt mot Tyrifjorden/Nordfjorden og Nakkerud. Du ser at det blåser bra på fjorden. Vi har Holleia i bakgrunnen, men større fjell dukker opp bak: Sørbølfjellet, Gjøranfisen og Fjøsvikfjellet med den karakteristiske kulen. Røyselandet til høyre i bildet, og i bakgrunnen helt til høyre skimter du Hønefoss, nærmeste bestemt blokkene i Vesternbakken opp mot Klekken. Litt artig å tenke på turen jeg gikk rundt Tyrifjorden når du er høyt oppe og kan se nesten hele fjorden.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

21 Okt 2021

Holsfjorden, Neslandet og E16 opp til Sollihøgda sett fra Breiliveien

Av Morten Synstelien

Det går en traktorvei ned til stedet som heter Myra, og som ligger ved Holsfjorden. Du ser også de karakteristiske rennene i fjellet ved Homledal. I tidligere tider gikk det faktisk sti opp fra Holsfjorden og opp til Homledal. Har ikke vært der, men vet et det er bratt. Tror det er Høgåsen som er høyeste punktet i åsryggen helt bakerst. Det må være Østmarka helt bakerst til høyre i bildet. Utrolig god utsikt på dette punktet (ca. 510 moh.) litt øst for Gampemyr.

21 Okt 2021

Neslandet og Tyrifjorden/Holsfjorden sett fra Breiliveien

Av Morten Synstelien

Bildet et tatt litt øst for Vesledammen i Modum. Utrolig klart vær, og meget god utsikt, men en del vind.

21 Okt 2021

Rokketjernsveien til høyre, Breiliveien til venstre

Av Morten Synstelien

Rokketjernsveien har bom, så dette er så langt du kommer med bil. En liten plass/rundkjøring for tømmerbiler. Flott og kaldt fint høstvær, og snøen ligger i skyggen og delvis på veien opp.