Parkområde ved Vikersund sentrum

Her det flott tilrettelagt med stoler, benker og sandvolleyballbaner. Det er også fin utsikt mot Tyrifjorden og Finnemarka. Dokkaløypa, som går helt til høyre i bildet, er en populær tur for de som liker å trimme. Når du er oppe på toppen av Hvalsknatten, får du flott utsikt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

21 Okt 2021

Holleia og Nakkerud sett fra Breiliveien

Av Morten Synstelien

Her på kanten av Finnemarka helt i nord ser du flott utover Tyrifjorden. Litt synd at et par bjørker står i veien for litt av utsikten, men når du er der, blir de på en måte borte.

21 Okt 2021

Nordfjorden og Røyselandet sett fra Breiliveien i Finnemarka

Av Morten Synstelien

Fra Breiliveien litt ovenfor Askerudbekken naturreservat er det meget flott utsikt mot Tyrifjorden/Nordfjorden og Nakkerud. Du ser at det blåser bra på fjorden. Vi har Holleia i bakgrunnen, men større fjell dukker opp bak: Sørbølfjellet, Gjøranfisen og Fjøsvikfjellet med den karakteristiske kulen. Røyselandet til høyre i bildet, og i bakgrunnen helt til høyre skimter du Hønefoss, nærmeste bestemt blokkene i Vesternbakken opp mot Klekken. Litt artig å tenke på turen jeg gikk rundt Tyrifjorden når du er høyt oppe og kan se nesten hele fjorden.

21 Okt 2021

Holsfjorden, Neslandet og E16 opp til Sollihøgda sett fra Breiliveien

Av Morten Synstelien

Det går en traktorvei ned til stedet som heter Myra, og som ligger ved Holsfjorden. Du ser også de karakteristiske rennene i fjellet ved Homledal. I tidligere tider gikk det faktisk sti opp fra Holsfjorden og opp til Homledal. Har ikke vært der, men vet et det er bratt. Tror det er Høgåsen som er høyeste punktet i åsryggen helt bakerst. Det må være Østmarka helt bakerst til høyre i bildet. Utrolig god utsikt på dette punktet (ca. 510 moh.) litt øst for Gampemyr.