Snølagt vei opp til Åboråsen

Denne veien går under navnet «veien til hytta til Horneman» lokalt. Det kommer av at den ender der, men de færreste går hele veien. Den er en snarvei for å komme fra Kleivstua og opp på blåstien på Åboråsen. Det er flott utsikt langs veien, og vi ser Gyrihaugen i bakgrunnen. Litt spesielt er at øverste del av veien er et bekkefar fra Abbortjern. Bør jo nevnes at Åboråsen og Abbortjern er de offisielle navna fra Statens kartverk, ikke helt samkjørt her.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

12 Nov 2021

Nordsetertjern helt islagt

Av Morten Synstelien

Isen har lagt seg de siste dagene, men den er bare 2 cm tykk inne ved land. Med mye vannføring etter alt regnet, to plussgrader og overskyet vær, tar nok tid før noen våger seg utpå her. Foreløpig ikke noen steiner utpå isen, men det blir det sikkert i løpet av helga. Du ser på ismønsteret at isen er nylagt.

07 Nov 2021

Snø i høyden!

Av Skiforeningen |

Nedbøren i natt falt som snø i høyden, over ca. 400 moh. I formiddagstimene lå snøen fortsatt på for eksempel Ringkollen. Bildet er hentet fra Skiforeningens nettkamera.

06 Nov 2021

Frost hele dagen

Av Nina Didriksen

På parkeringsplassen på Jaklefoss holder isen gjennom dagen, selv om temperaturen steg fra litt under null til noen få plussgrader fredag og lørdag. Hva de to nye skiltstolpene er til, kan vi bare lure på. Kanskje det blir parkeringsavgift her? Ringkollbommen går jo over til ny betalingsløsning fra nyttår.