Vinter møter sommer i Krydsbybakken

Sesongen i slalåmbakken i Lommedalen har vært over i mange uker, men fortsatt er det litt igjen av kunstsneen innimellom det grønne gresset.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

30 Mai 2003

Bogstad gård

Av Erik Unneberg

På en tange ved Bogstadvannet ligger denne praktfulle gården fra slutten av 1700-tallet. Den var i sin tid statsminister Peder Ankers hjem. Gården drives i dag som museum. Oslo kommune driver gårdsbruket med kuer, sauer, hester, kaniner og høner. Det arrangeres "åpen gård" og spesielle arrangementer for barn som bl.a. hesteridning. I smia kan man få kjøpt bruks- og pyntegjenstander. Deler av Bogstad gård leies ut til kurs, konferanser og selskaper. Mer informajon finnes på www.bogstad.no

24 Apr 2005

Utsikt nedenfor Gråmagan

Av Erik Unneberg

Rett nedenunder bygdeborgen Gråmagan i Kolsåsmassivet er det utsikt mot Dælivann. Vannet ligger i et landskapsvernområde, og har blant annet en god gjeddebestand. I bakgrunnen sees deler av Bærum, Oslo og fjorden.

24 Apr 2005

Vårdag ved Dalbo gård

Av Erik Unneberg

Dalbo gård ligger i kulturlandskapet ved Dælivann med Gråmagan i Kolsåsmassivet i ryggen (midt i bildet). Området er veldig populært som turområde. Til venstre på bildet sees en del av hovedhuset, som ble oppført i 1867. Gården har ca. 390 mål dyrket mark og ca. 370 mål skog. Ved siden av gress- og kornproduksjon har gården et stort antall snille hester i pensjon.