Nedre Skjortjern

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

13 Feb 2006

På vei til Rundvann i Østmarka

Av Aina Grymyr

Med så flotte forhold så tok jeg en lunsj-skitur. Det har vært så utrolig flotte forhold i Østmarka iår, så vi må langt tilbake itid for å huske så mye snø og over så lang tid. Håper det varer lenge... Bildet er sør-vest for Rundvann, på løypen inn fra Grønmo

19 Feb 2006

Eventyrstemning innover mot Glåmene

Av Aina Grymyr

Denne søndagen var det eventyrsteming i hele Marka. Masse nyfallen snø, silkespor og sol lagde en nydelig ramme rundt skituren, som vel mange av oss vil huske i årevis fremover. Bildet er tatt like sør for Glåmene, i et spesielt vakkert område.

19 Feb 2006

Tryvannsgrana

Av Aina Grymyr |

Tryvannsgranen står ved sørøst-siden av Store Tryvann, og kan sees spesielt godt fra skogsbilveien på den ande siden. I en høststorm i 1930 blåste ca. 7000 m3 med trær ned i området ved Tryvann. Tryvannsgrana greide seg derimot mot vindens herjinger og står nå igjen som et naturlig minnesmerke etter stormen. Grana er 40 meter høy og over 200 år gammel, mens skogen rundt er adskillig yngre da den har vokst opp etter stormen i 1930. Den gamle peisestuen tilhørende Tryvannstua ble bygget av vindfall fra denne stormen. Ta en tur inn og se hvilke dimensjoner disse stokkene har! Treet står igjen som et naturlig minnesmerke etter denne stormen, og markerer også at Oslo kommune i 1889 kjøpte Frognerseterskogene fra Thomas Heftyes arvinger til senere stor glede for byens befolkning.