Kulturlandskapet nord i Dælidalen

Høsten har satt sitt preg på det vakre området rundt Dælivann. Bildet er tatt en sen kveldstime noen titalls meter nordvest for vannet, og vi har den gamle låven på Dalbo til venstre i bildet. I bakgrunnen ruver Gardlaushøgda, og vi kan skimte en av bygningene ved Stein gård ved foten av denne. Ser man riktig godt etter på en forstørret versjon av bildet, anes litt av Gamle Ringeriksvei nedenfor (til høyre for) Stein gård.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

28 Okt 2006

Høst ved Dæli gård

Av Erik Unneberg

Dæli gård ligger i den frodige Dælidalen, som hevet seg opp fra havet for 8000 år siden. Dette området er en del av landskapsområdet Kolsås-Dælivann, som fikk denne statusen i 1978. På bildet ser vi Søndre Kolsås i bakgrunnen. Ser man godt etter, kan man se kommunikasjonsmasten på toppen og KIF-hytta midt på en tenkt linje mellom masten og høyre del av driftsbygningen.

22 Okt 2006

Fisker etter skiføre?

Av Nina Didriksen |

Uansett, så mild som oktober er i år, får en gjøre det beste ut av ventetiden.

25 Okt 2006

Engervannet i høstlig ramme

Av Erik Unneberg

Engervannet tok seg godt ut i solskinnet i dag med flotte høstfarver i Løkkeåsen (til venstre på bildet). Engervannet, som er siste stasjon for Øverlandsvassdragets ferd ut i fjorden, er som en oase i denne delen av Bærum med sitt rike plante- og fugleliv. Bildet er tatt fra Sandvika i retning Blommenholm, der tennisklubbens plasthall kan skimtes til høyre. Sandviksveien sees til venstre for vannet.