Ny utsikt og vårlige drømmer

I forbindelse med utbyggingen av dobbeltspor mellom Sandvika og Lysaker har det vært nødvendig for Jernbaneverket å gjøre tverrslag i fjellet ved Engervannet. Selv om det har ført til en del ulemper for nærområdet, har all hogsten nede ved vannkanten ført til at man nå har flott utsyn til Engervannet, Sandvika og Skaugumåsen fra tennisklubben. Det har man visstnok ikke hatt på over 40 år. For jentene på bildet er det derfor første gang de kan hvile blikket mot en så stor del av Engervannet herfra. Da er det lett å drømme seg bort på en så fin vårdag som i dag.

Ny utsikt og vårlige drømmer

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

28 Apr 2007

Blomstrende bekkeblom ved Engervannet

Av Erik Unneberg |

Bekkeblom vokser på fuktige steder, og de gule blomstene er et sikkert tegn på at våren er godt i gang. Ved Engervannet er blomstringen i full gang, selv om det fortsatt bare er april.

12 Apr 2007

Vårdag ved Frognerseteren restaurant

Av Erik Unneberg

Det er historisk sus over restauranten på Frognereseteren, som ligger 435 meter over havet med god utsikt over Oslo. Thomas Heftye stod for oppføringen på begynnelsen av 1890-tallet. Stedet har alltid vært populært for turfolket i Oslo.

12 Apr 2007

Utsikt over Oslo ved Heftyevillaen på Frognerseteren

Av Erik Unneberg

Heftyehuset ble oppført i 1867 av konsul og bankier Thomas Heftye. Det omtales i tidlige skrifter som Frognerseteren. Huset fungerer i dag som Oslos ordførers representasjonslokale.