Spålsbu

Spålsbu ligger helt sør i Spålen og er innfallsporten til Krokskogen fra Nordmarka. Hytta leies av Leif Cock eller "Spålstrollet" og vi ser han her i full gang med å grave frem inngangen. Han har leid stedet i mange år og få kjenner dette området bedre enn han. Hver helg er han på plass året rundt med sine hunder og at han elsker dette stedet er helt klart, mens alle vi andre bare kan misunne han. Spålsbu er en av de vakreste idyllene i Marka.

Spålsbu

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

21 Jan 2008

Finnstad gård

Av Tom Stensaker

Finnstad gård ligger eventyrlig til ved Finntjern under Pershusfjellet og er en av de mest isolerte plassene i Marka. Stedet brukes som feriebolig og eies av Løvenskiold og har ikke brøytet vei om vinteren, det er 5 km til nærmeste brøytet vei ved Tverrsjøen.

21 Jan 2008

Sandvikshytta

Av Tom Stensaker

Sandvikshytta ligger ved Katnosa gård og ble det nye serveringstedet etter at det ble slutt på servering på tunet. Sandvikshyttas beliggenhet nede ved vannet er nok lettere og de som leier husene på Katnosa gård får være i fred. Her er det åpent hver lørdag og søndag når det er skiføre.

21 Jan 2008

Finnvann

Av Tom Stensaker

Finnvann ligger mellom Spålsbu og Finnstad og her går en sjarmerende scooterløype eller bedre en villmarksløype på ca 2 km gjennom det vakreste i Spålen/Katnosa Naturreservat.