Spålsbu sør i Spålen

Spålsbu ligger vakkert til i sørenden av Spålen og er en idyll av de sjeldne. På en hverdag er det lite folk her og det er godt å sitte i tømmerveggen og føle det gode liv her langt inne i ødemarka.

Spålsbu sør i Spålen

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

22 Jan 2008

Fortjernsbråtan

Av Tom Stensaker

Fra løypa Gørja-Kikut ser vi opp til Fortjernsbråtan en idyllisk plass på oversiden av Fortjern. Stedet var tidligere en plass og her bodde i sin tid Lukas Finne, som kunne så meget at han frelste jorden sin for alle slags udyr, så aldri noe kreatur ble slått eller revet i hjel for ham (Asbjørnsen).

22 Jan 2008

Gørjehytta

Av Tom Stensaker

Gørjehytta ligger vakkert til ved Store Gørja og her går løypa fra Hakadal til Kikut forbi som er første del i Holmenkollen Skimaraton, tidligere Holmenkollmarsjen. Turrennet går 9. februar og er en folkefest gjennom Marka. Gørjehytta er åpen hver lørdag og søndag hele vinteren så lenge det er skiføre og ønsker deg velkommen.

22 Jan 2008

Tømteveien

Av Tom Stensaker

Flotte forhold på Tømteveien i dag fra Movann til Tømte og videre mot Holmetjern eller til Gørjehytta via Aurtjern. Fra Gørjehytta videre mot Kikut. Flotte forhold hele veien.