Brattfoss

Denne idylliske plassen heter Brattfoss og ligger ved demningen til Søndre Børtervann. Husene virker slitte og umalte, og vi synes de er sjarmerende. Også dette stedet eies av Godseier Børter som bor litt lenger sør i Ekebergdalen i et fantastisk flott trehus også det umalt og man får følelsen av å være i en annen tid som har stått stille lenge og dette pirrer vår nysgjerrighet og vi får en spesiell ro her inne ved Søndre Børtervann.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

15 Feb 2008

Furubråtan

Av Tom Stensaker

Plassen Furubråtan ligger helt sør i Søndre Børtervann og eies av Godseier Børter som eier skogområdene rundt Søndre Børtervann. Stedet ligger idyllisk til i enden av vannet og husene er umalt og slitte. I dag skøytet vi over begge Børtervanna fra nord til sør ca 8 km i raskt tempo og opplevde dette vakre vannet med bukter, fjorder og øyer. Nordre og Søndre Børtervann henger sammen i et lite sund og gjør dette til det største vannet i Østmarka. Om sommeren er dette et eldorado for padlere.

11 Feb 2008

I ubrukte løyper

Av Nina Didriksen

Fra Fagervika i Katnosa går en gammel, nedlagt løypetrasé opp- og sørover forbi Auretjernet til Sandbekkmana. Vil du ha en annen utfordring enn å gå i velpreparerte spor, anbefales denne. Den er fullt gangbar!

10 Feb 2008

Ved Stortangen

Av Nina Didriksen

Frostrøyken har lagt seg over Stortangen ved Katnosa denne søndagsettermiddagen. Hovedløypa sørover Katnosa går over Stortangen og så ut i Leveringsvika, der en også får øye på den ubetjente DNT-hytta Katnosdammen.