Lise Henriksen på Tverrsjøen

Lise Henriksen traff vi på Tverrsjøen i dag og det er uvanlig å treffe henne i Nordmarka ettersom hun er barka Østmarksjente. Men "i nøden spiser fanden fluer" og når det er dårlig skiføre i Østmarka har hun og mannen ei lita koie ved Øyangen og må dessverre svikte Østmarka når naturen setter en stopper for vinteren i Østmarka. Lise Henriksen har skrevet bøker og artikler om sin kjære Østmark og bildene hennes har florert i de fleste friluftsbladene i en årrekke. Det er ikke mange som kjenner Østmarka bedre enn henne. Hun har hytte ved Rausjø i Østmarka og dette er hennes andre hjem.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

11 Feb 2008

Sandbekkmana

Av Nina Didriksen

En av de mange 600-meterstoppene i Marka er Sandbekkmana-Høgflaka på 618 moh. Her har du utsikt til mange åser rundt deg, fra Heikampmassivet i sør, Kjerkeberget i øst til Oppkuvenmassivet i sørvest, som her sees til høyre i bildet.

15 Feb 2008

Brattfoss

Av Tom Stensaker

Denne idylliske plassen heter Brattfoss og ligger ved demningen til Søndre Børtervann. Husene virker slitte og umalte, og vi synes de er sjarmerende. Også dette stedet eies av Godseier Børter som bor litt lenger sør i Ekebergdalen i et fantastisk flott trehus også det umalt og man får følelsen av å være i en annen tid som har stått stille lenge og dette pirrer vår nysgjerrighet og vi får en spesiell ro her inne ved Søndre Børtervann.

15 Feb 2008

Furubråtan

Av Tom Stensaker

Plassen Furubråtan ligger helt sør i Søndre Børtervann og eies av Godseier Børter som eier skogområdene rundt Søndre Børtervann. Stedet ligger idyllisk til i enden av vannet og husene er umalt og slitte. I dag skøytet vi over begge Børtervanna fra nord til sør ca 8 km i raskt tempo og opplevde dette vakre vannet med bukter, fjorder og øyer. Nordre og Søndre Børtervann henger sammen i et lite sund og gjør dette til det største vannet i Østmarka. Om sommeren er dette et eldorado for padlere.