Gråseterhytta

Mye snø ved Gråseterhytta som ligger ved broen over Heggelielva. Dette er et snøhull og snøen ligger lengst her. Skal tro hvor mye snø taket tåler, selv en tømmerbygning kan bryte sammen ved en slik tung bør.

Gråseterhytta

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

15 Feb 2008

Idyll ved Sinnerdalshyttene

Av Lise Henriksen

Midtveis mellom Spålen og Tverrsjøen ligger Sinnerdalshyttene idyllisk til på en åpen voll. Opprinnelig var det en kjører- og hoggerhytte med stall og uthus, tilhørende Jevnaker allmenning. Nå leies de to hyttene ut. Skiløypa (løypene) gjennom den åpne, koselige Sinnerdalen er høyt skattet både som tur- og treningsløype. Her kan man velge mellom naturløype og topp preparert skogsveitrasé. Går man naturløypa får man med seg både Øvre og Nedre Sinnerdalsputten foruten Sinnerdalshyttene. Sinnerdalen er like fin å gå både opp og ned, uten nevneverdig stigning.

15 Feb 2008

Påskestemning ved Store Sinnera

Av Lise Henriksen

På nordsiden av vannet Store Sinnera (også skrevet Sindera) er det en sørvendt, koselig rasteplass. Ved starten av årets vinterferie fikk man de rene påskefornemmelser, og skiføret var ypperlig. Grensen mellom kommunene Ringerike og Jevnaker og fylkene Buskerud og Oppland går midt i vannet, og følger Bjønneputtdalen videre nordvestover forbi Mosjøen til Jevnaker. Grensen betraktes også som delet mellom Krokskogen og Nordmarka her i nord. Navnet sinner kommer av slagg etter myrmalm.

24 Feb 2008

Ha det, måne!

Av Erik Unneberg

I det månen var i ferd med å forsvinne ned bak åsen rett sør for Gyrihaugen, skiftet den farve fra gulhvit til oransje. Bildet er tatt vestover fra verandaen på Løvlia