Ringkollstua

Ringkollstua ligger øde og forlatt denne vinteren og ingen vil drive servering her. Knut Kloster vil kjøpe stedet og gjøre det om til Kleivstua 2, men han krever å få bygge anneks med overnattingsmuligheter, noe kommunen ikke vil og der står saken så langt. Imens har slalåmfolk og skiløpere mistet et serveringsted denne vinteren. Mye byråkrati har stengt denne populære stua og det er på tide at noen griper inn og får åpnet Ringkollstua til neste vinter. Stua er et arkitektonisk mesterverk og beliggenheten er unik med flott utsikt over hele Ringerike. Som skiløpere forlanger vi at stedet åpner dørene til neste vinter okke som.

Ringkollstua

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

19 Mar 2008

Nå ser man skogen for bare trær ved Åstjern

Av Rune Resset

Ved Åstjernstua er det hugget mye tømmer i vinter, og ved innfartsveien fra Brandbu ligger det mange kubikk og venter på tømmertransport. Gjennom vinterens tømmerhogst er området rundt Åstjern blitt adskillig bedre å ferdes i både sommer som vinter.

19 Mar 2008

Puttedalen

Av Tom Stensaker

Puttedalen er naturløypa fra Kikut og opp til Sandungskroktjern. Denne er preparert og et flottere alternativ til Kroktjernveien. Siste biten opp til Sandungskroktjern er dessverre ikke preparert. Istedenfor er løypa lagt om og følger Kroktjernveien helt opp til Kroktjern der løypa til Kikuttoppen går. Den lille naturløypa opp til Sandungskroktjern bør holdes i live og kjøres med scooter. Ved å gå denne sparer man 1,5 km på løypa over til Sandungen også er det så mye mere spennende å slippe å gå veien. Vi elsker Puttedalen med bratte naturlige bakker og i bånn av dalen følger vi bekken fra Hakklokroktjern som snor seg vakkert gjennom dalen. Noen steder er vakrere enn andre og Puttedalen er et slikt sted.

17 Mar 2008

Påskesol over Åstjern

Av Rune Resset

Påske med sol og skiføre frister de besøkende på Åstjern i påsken. I "lavlandet" har både hestehov og blåveis vist seg, men her oppe er det fortsatt skiføre lenge ennå