Kikuttoppen

Kikuttoppen sett fra Kroktjernveien rett før krysset til Hakklokroktjern. Fra toppen er det bratt stup ned til foten av toppen. Toppen er 612 moh og en av fire topper som utgjør Kikutmassivet. De andre toppene er Porthøgda, Askehøgda og Sandungskollen alle over 600 meter. En blåmerket sti går oppom alle toppene og dette er en megarundtur som anbefales hele året. For tiden er det skareføre som bærer hele dagen med litt nysnø og hvis du tar turen nå i påsken får du en opplevelse du sent vil glemme. Følg i så fall løype fra Kikut til Kroktjern og videre til Kiuttoppen og Porthøgda, gå så tilbake til Porten og gå over Askehøgda langs blåmerkene til foten av Sandungskollen og opp på denne som ikke er merket. Lett å ta seg frem hele veien, tilbaketuren kan man gå rett ned fra Sandungskollen på østsiden, ganske bratt her og tilbake til Kroktjernveien. God tur !

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

19 Mar 2008

Ringkollstua

Av Tom Stensaker

Ringkollstua ligger øde og forlatt denne vinteren og ingen vil drive servering her. Knut Kloster vil kjøpe stedet og gjøre det om til Kleivstua 2, men han krever å få bygge anneks med overnattingsmuligheter, noe kommunen ikke vil og der står saken så langt. Imens har slalåmfolk og skiløpere mistet et serveringsted denne vinteren. Mye byråkrati har stengt denne populære stua og det er på tide at noen griper inn og får åpnet Ringkollstua til neste vinter. Stua er et arkitektonisk mesterverk og beliggenheten er unik med flott utsikt over hele Ringerike. Som skiløpere forlanger vi at stedet åpner dørene til neste vinter okke som.

19 Mar 2008

Nå ser man skogen for bare trær ved Åstjern

Av Rune Resset

Ved Åstjernstua er det hugget mye tømmer i vinter, og ved innfartsveien fra Brandbu ligger det mange kubikk og venter på tømmertransport. Gjennom vinterens tømmerhogst er området rundt Åstjern blitt adskillig bedre å ferdes i både sommer som vinter.

19 Mar 2008

Puttedalen

Av Tom Stensaker

Puttedalen er naturløypa fra Kikut og opp til Sandungskroktjern. Denne er preparert og et flottere alternativ til Kroktjernveien. Siste biten opp til Sandungskroktjern er dessverre ikke preparert. Istedenfor er løypa lagt om og følger Kroktjernveien helt opp til Kroktjern der løypa til Kikuttoppen går. Den lille naturløypa opp til Sandungskroktjern bør holdes i live og kjøres med scooter. Ved å gå denne sparer man 1,5 km på løypa over til Sandungen også er det så mye mere spennende å slippe å gå veien. Vi elsker Puttedalen med bratte naturlige bakker og i bånn av dalen følger vi bekken fra Hakklokroktjern som snor seg vakkert gjennom dalen. Noen steder er vakrere enn andre og Puttedalen er et slikt sted.