Lygnatur

Resept for Lygnatur: Tog til Jaren Kr. 129,-. Stasjonsmesteren på Jaren skaffer drosje. (Topp service fra NSB). Drosje til Lygnaseter Kr. 177,-. Dette gir en perfekt påskedag i skisporet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

19 Mar 2008

Kikutstua fra Bjørnsjøen

Av Tom Stensaker

Kikutstua i hjertet av Nordmarka tar i mot skiløpere hele Påsken og er oppe fra kl 11-17. Stua eies av Skiforeningen og vertskap er Ane Moe og Knut Arne Løyte med barna Ask og Tor. De har drevet Kikutstua i over 10 år og gleder seg til utbygging av stua som settes i gang i 2009. Det skal bygges et tilbygg der Kikinn ligger i dag med ny peisestue, selvbetjening, toaletter, nytt kjøkken i første etasje og soverom , vaskerom med dusjer og badstue med utsikt over Bjørnsjøen i andre etasje.

19 Mar 2008

Kikuttoppen

Av Tom Stensaker

Kikuttoppen sett fra Kroktjernveien rett før krysset til Hakklokroktjern. Fra toppen er det bratt stup ned til foten av toppen. Toppen er 612 moh og en av fire topper som utgjør Kikutmassivet. De andre toppene er Porthøgda, Askehøgda og Sandungskollen alle over 600 meter. En blåmerket sti går oppom alle toppene og dette er en megarundtur som anbefales hele året. For tiden er det skareføre som bærer hele dagen med litt nysnø og hvis du tar turen nå i påsken får du en opplevelse du sent vil glemme. Følg i så fall løype fra Kikut til Kroktjern og videre til Kiuttoppen og Porthøgda, gå så tilbake til Porten og gå over Askehøgda langs blåmerkene til foten av Sandungskollen og opp på denne som ikke er merket. Lett å ta seg frem hele veien, tilbaketuren kan man gå rett ned fra Sandungskollen på østsiden, ganske bratt her og tilbake til Kroktjernveien. God tur !

19 Mar 2008

Ringkollstua

Av Tom Stensaker

Ringkollstua ligger øde og forlatt denne vinteren og ingen vil drive servering her. Knut Kloster vil kjøpe stedet og gjøre det om til Kleivstua 2, men han krever å få bygge anneks med overnattingsmuligheter, noe kommunen ikke vil og der står saken så langt. Imens har slalåmfolk og skiløpere mistet et serveringsted denne vinteren. Mye byråkrati har stengt denne populære stua og det er på tide at noen griper inn og får åpnet Ringkollstua til neste vinter. Stua er et arkitektonisk mesterverk og beliggenheten er unik med flott utsikt over hele Ringerike. Som skiløpere forlanger vi at stedet åpner dørene til neste vinter okke som.