Vesleflåtan

Vi er ved utløpet av elva fra Storflåtan og ser sørover mot Vesleflåtan. Her går scooterløypa fra Storflåtan ut på Vesleflåtan et av de vakreste vannene i Marka. Og her ved utløpet er det ekstra idyllisk på senvinteren og vi har mange ganger iaktatt fossekallen her som kan dukke under vannet lenge før den dukker opp igjen lenger bort. Fossekallen er vår nasjonalfugl og trives her ved utløpet til Vesleflåtan og det samme gjør vi denne vakre påskeaften.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

22 Mar 2008

Fagervatn med Abrahamshøgda

Av Tom Stensaker

Fagervatn ligger ved løypa Mosjøen-Tverrsjøen og vi ser mot Abrahamshøgda 642 moh. Denne vakre dagen i påsken med nysnø, sol og kuldegrader var denne scooterløypa på sitt vakreste.

22 Mar 2008

Langvatn mot Langvassbrenna

Av Tom Stensaker

Vi er i scooterløypa ved Langvatn nær Langvassbrenna. Denne løypa ble for få år siden ryddet for å bli stormaskinløype, men allerede året etter ble det forbudt å kjøre stormaskin her. Kommunen mente at det ville skade tiuren i området, så vi får ta til takke med scooterløype. Løypa går fra Mosjøen til Tverrsjøen, og området er vakkert og vilt. Løypa var en gang hovedløypa mellom Mylla og Ringkollen.

22 Mar 2008

Mye snø på hyttetak ved Nysetra

Av Tom Stensaker

Skal tro hvor mye snø denne hytta kan bære før den ramler ned. Med ca. 150 cm kompakt snø på taket, er grensen snart nådd vil vi tro.