Gråbergtjern

Løypa fra Lauvliflaka som går sydøst mot Gagnumseter og Heggelivann, er et godt alternativ til den mer vanlige løypa over Nibbitjern for de som har tenkt seg mot Sørkedalen/Skansebakken. Midtveis i løypa får man Gråbergtjern på venstre hånd, med Gråberget i bakgrunnen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

16 Feb 2001

Fra Skålsjøen

Av Tom Kluge

Med lyse ettermiddager er det nå mulig med skitur i dagslys også på hverdager. Fine solnedganger, spesielt fint er det på Skålsjøen i Østmarka nå

18 Feb 2001

Vestergyllen

Av Karl J. Gurandsrud

Vestergyllen er et av de flotteste utsiktspunkter i Vestmarka, her med Norefjell i det fjerne

20 Feb 2001

Skiforeningens preppemaskin oppe av Øyangen

Av Skiforeningen

Prepareringsmaskinen på Ringkollen gikk gjennom isen på Øyangen og har stått på 7 meters dyp i en drøy uke. Det tok ca. ett minutt fra isen begynte å briste til maskinen sank, derfor hadde heldigvis løypebasen god tid til å komme seg ut av maskinen. Skiforeningen har strenge instrukser - som ble fulgt - for å kjøre prepareringsmaskin på islagte vann, men her var det en "lomme" med tynn is selv om isen rundt var meget tykk. Skiforeningen retter en stor takk til Bergingsseksjonen på Helgelandsmoen som på en svært effektiv måte har hevet maskinen. Bergingsseksjonen benyttet bil med vinsj fra veien som går langs Øyangen. Dykkere fra Brannvesenet i Drammen festet wiren på prepareringsmaskinen og maskinen ble trukket opp på isen. Maskinen ble kjørt direkte til Skiforeningens verksted for å tørkes og overhales og vi håper at maskinen i løpet av relativt kort tid vil være tilbake på Ringkollen.