Skiføre, grønt løv og regn

I regnvær passerer vi Dalstjern rett før Gagnumsetra og opplever irrgrønn bjørkeskog og kritthvit snø og skogen blir bare grønnere og grønnere og snømengden mindre og mindre. Men fortsatt bra forhold denne siste biten før det blir bart ned til Gagnumsetra og vi må snu.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

24 Mai 2008

Stein "Milsluker" ved Oppkuvvann

Av Tom Stensaker

Heller ikke Stein Hansen er ferdig med skisesongen og håper å sette ny rekord for vårskiløping i juni og det går nok bra her ved Oppkuvvann. I hovedløypa langs nordhellingene ved Oppkuvvann er sålen fremdeles fra 50-80 cm tykk ca 5 km sammenhengende, men det begynner å bli vanskelig å ta seg frem til Villmannsdalen fra Kjagdalen, mye åpne myrer og det er nok lettere å starte fra den andre kanten, dvs fra Gagnumsetra, selv om man også her må bære skiene en del steder og bra blir det først fra Oppkuvbekken.

24 Mai 2008

Tom "Milsluker" ved Oppkuvvann

Av Tom Stensaker

En "Milsluker" gir aldri opp før skiføret er helt borte, men det ser ut til å ta en god stund denne lange skisesongen så det blir ikke noe ferie før ut i juni for denne karen som fremdeles samler mil og i dag passerte vi 1065 mil. Vi bruker hele dagen på 30 km så føret er tungt med mye møkkete snø og man må tråkke løyper selv. Dagens løype er borte i morgen så da er det påan igjen. De beste forholdene er i maskinpreppa løypa langs Oppkuvvann fra Nederst i Villmannsdalen til et stykke ned mot Gagnumsetra ca 5 km.

22 Mai 2008

Løypetråkker i Kuvelia

Av Tom Stensaker

Denne karen har vært et vanlig innslag i Kuvelia de siste 14 dagene, han pleier å starte fra Gopletjern der han har skiene sine liggende under et tre. Han følger Kjagdalen opp til Langtjern og videre Villmannsdalen til Oppkuvvann. Videre langs dette og ned i Smedalen til Kuveliveien som han følger bort til Nordre Kuvelia. Der snur han og fortsetter tilbake og opp Øvre Kuvelivei og videre naturløypa opp til Oppkuven. Han klatrer opp i tårnet og tar diverse telefoner for det er det eneste stedet det er dekning. Han nyter den storslagne utsikten til Norefjell og dytter i seg litt nødproviant før han går ned fra tårnet og tar samme vei tilbake i egne spor til Oppkuvvann. Derfra tar han en ettermiddagstur til Gagnumsetra og tar en siesta nede ved vannet. Og utpå kvelden tar han seg tilbake til sykkelen ved Gopletjernskrysset. Dette har han gjort nesten hver dag i mai og fortsetter vel til ut i juni engang. Slike "rariteter" treffer du i Kuvelia hvis du greier å finne frem da, god tur !