Bølgensetra i ettermiddagssol

Fra ovarrennet i hoppbakken på Ringkollen ser man rett nordover til Bølgensetra, som i ettermiddag lå badet i sol. Det er lenge siden denne seteren ble nedlagt, og mye av setervollen er nå overtatt av grantrær. De gamle seterhusene er også borte.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

29 Mai 2008

Vakker utsikt fra setervollen

Av Erik Unneberg

Bølgensetra har flott utsikt mot sør, men så ligger denne nedlagte seteren helt oppe på ca. 620 m.o.h. Vi kan se hoppbakken på Ringkollen, og Tyrifjorden blinker i det fjerne. Tidligere var nok utsikten enda bedre, men vollen er nå delvis tilvokst med trær som sperrer for det helt store panoramaet. Men fortsatt går det sauer på beite her. De ble ikke med på dette bildet, men breking fra både lam og voksne dyr hørtes godt i dag!

29 Mai 2008

Nå kan du fiske i Store Oppkuvvann

Av Tom Stensaker

Fisken har allerede begynt å vake etter insekter denne første dagen uten is på vannet og gleder seg over sommeren som endelig er nådd opp hit i disse dager. Vi ser vestover mot Kuvehytta i enden av vannet og det er fremdeles litt is som flyter i den nordlige vika.

29 Mai 2008

Isfritt på hele Store Oppkuvvann

Av Tom Stensaker

Første dagen i år med åpent vann på Store Oppkuvvann. Vi ser østover og for bare et par dager siden gikk vi på ski langs land her bort til løypa til Oppkuven, ting skjer fort nå i denne sommervarmen og skimulighetene blir mindre for hver dag. Selv i dette snøsikre området av Marka våres det mer og mer, men det har vært skiføre her oppe i hele mai så langt og i nordhellingene blir det skiføre første uken av juni også.