18 grader i Oppkuvvann

Utrolige 18 grader i Oppkuvvann og her gikk isen for en uke siden. For første gang har vi både gått på ski og badet på samme sted i Marka, kan man ha det bedre?

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

05 Jun 2008

110 meter med skiføre langs Oppkuvbekken

Av Tom Stensaker |

Bare et par dager igjen nå med skigåing, det er vanskelig å finne lange nok fonner til å få gått en mil som er kravet for at en skitur skal gjelde. Men vi koste oss her i dag og håper det holder til lørdag 7. juni som blir siste skitur i Marka i år.

05 Jun 2008

Hestehov langs løypa

Av Tom Stensaker |

Vi dekorerte denne siste remsen med snø med en liten krans av hestehov. Snøen begraves nå og akk "av vann er du kommet og av vann skal du bli".

05 Jun 2008

Sagnet om Maria Gullsko

Av Erik Unneberg |

Denne vakre sommerblomsten har nå startet sesongen i Østmarka. Hvis du klikker på posisjonsikonet, ser du hvor denne ble funnet! Tiriltunge har også et annet navn, nemlig Maria Gullsko. Sagnet sier: «Jomfru Maria satt en gang oppe i himmelen og så ned på jorden. Da hørte hun et lite barn som gråt der nede. Hun skyndte seg ned for å finne det vesle ulykkelige barnet. Og så fort sprang jomfru Maria at hun mistet skoene sine på veien. Hun sprang barføtt videre uten å bry seg om at hun skar seg på stein og stubb og på spisse torner. Hun sprang til hun fant det vesle barnet og fikk trøstet det. Men der fotsporene hennes stod igjen i jorda, der grodde det opp fullt av små, gule blomster. Hver blomst så ut som en liten gyllen sko, og det er de blomstene som vi den dag i dag kaller Maria Gullsko.»