Septemberlørdag ved Østernvann

Østernvann er en perle i Bærumsmarka, og er et populært turmål. Om sommeren er det et yrende badeliv her, mens det går flotte skiløyper over vannet om vinteren. Noen vil hevde at høsten er den fineste tiden. Litt færre folk, og på klare, fine septemberdager er vannet og omgivelsene svært vakre.

Septemberlørdag ved Østernvann

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Sep 2008

Gult i gult i Østmarka

Av Trond Margido Prøis |

Plutselig var det gult i gult ! Kantarellen er det nærmeste vi kommer "skogens gull"

06 Sep 2008

Stemorsblomster på Øskjevallseter

Av Erik Unneberg |

Selv om vi er inne i den første høstmåneden, står noen markblomster og viser seg fra sin beste side på enger og setervoller. Stemorsblomsten, eller natt og dag, er en av dem. Denne har en svært lang sesong, og man kan finne den i full blomst fra mai til oktober. Blomsten er som regel fiolett, hvit og rød, og heter derfor "viola tricolor" på latin. Men noen eksemplarer kan også være gule og hvite.

06 Sep 2008

God flyt i Lomma

Av Erik Unneberg

All nedbøren de siste dagene har gjort det vått i Marka, noe som også merkes på vannføringen i Lomma. Det er slik vi vil ha elven, og ikke en nesten tørrlagt bekk slik den fremstår i tørkeperioder. Akkurat her bildet er tatt, går grensen mellom Akershus (Bærum) og Buskerud (Hole) langs elven. Bildet er tatt fra Bærum.