I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Koperud har i "alle år" vært et knutepunkt for løypene som prepareres av Skiforeningen og Øståsen Skiløyper. Nå er dette også blitt et "koblingspunkt" til løypene som Skjerva løypelag kjører. Herfra kan man bl.a. gå inn til Skjerva sag og evt. fortsette videre til Brovoll. Fin rundtur-mulighet, altså!
Se på bildetEdvardsløypa går i svak stigning gjennom Skjervehagan, vest for Skjervetråkket. Den er oppkalt etter Edvard Kvernstuen (1888-1958), som var sagfiler og altmuligmann ved Skjerva sag.
Se på bildetSkjerva løypelag har gjort en imponerende jobb med å sette opp informasjonstavler og -plakater langs løypene de preparerer. Her ved Nordengen, nord for vestre del av Skjervevatnet, var det butikk fram til 1966.
Se på bildetHer tar man av fra hovedløypa på Skardbrennvegen dersom målet er Skjerveknatten. Skjerva løypelag har sørget for at dette utsiktspunktet nå er innen rekkevidde med ski på beina.
Se på bildetRett nord for Gullentjern er det laget en tverrforbindelse mellom løypa på Skardbrennvegen, som Skjerva løypelag kjører, og Øståsen Skiløyper sin løype mellom Ullvildsdalen og Koperud. Bildet er tatt i Skardbrennvegen, og vi ser den andre løypa bare noen titalls meter unna, til venstre i bildet.
Se på bildetNydelig ettermiddag på tur gjennom vinterlandskapet på Skardbrennvegen, nordøst for Gullentjern.
Se på bildetKommer man fra Breidtjernet, har man disse løypene å velge mellom når man er framme i krysset nederst i Kobberbakkene. Løypa til venstre i bildet går opp gjennom Kobberbakkene, i retning Øvervåja, mens løypa til høyre følger Skardbrennvegen forbi Gullentjern og ned til Skjerva. Det er Skjerva løypelag som prepper løypenettet her.
Se på bildetEtter mer eller mindre jevn stigning opp fra Øvervåja, flater løypa ut her på Kobbermyrene. Like etter denne svingen står det et skilt som viser 616 moh. Så venter nedkjøringen gjennom Kobberbakkene.
Se på bildetDet er en god del stigning fra Hovsvåja, vest i Våja, og opp til Øvervåja. Etter ca. 150 høydemeter på 1,5 kilometers lengde, er løypekrysset nå rett rundt svingen.
Se på bildetStrålende utsikt mot Våja på veg opp fra Hovsvåja, vest i Våja, til Øvervåja. Løypa går delvis i skogen, delvis i åpent landskap.
Se på bildetDet er en god del stigning mellom Hovsvåja, vest i Våja, og Øvervåja. Løypa går delvis i skogen, delvis i åpent landskap med utsikt.
Se på bildetVed Hovsvåja, vest i Våja, går løypa inn til land, og fortsetter opp bakkene mot Øvervåja.
Se på bildetSkytenrunden går nordover fra Skjerva, og i en runde på Våja-isen. Men 400 meter av løypa går over en landtunge som man ser starten på her (om man går med urviseren, da). Dette er innerst på Handklemoen. Man kommer så ut i Saubekkvika, og videre inn i Skyten. Flotte omgivelser, dette.
Se på bildetStrålende skisøndag på Våja, og mange har tatt turen ut i løypene.
Se på bildetFine spor over Våja-isen, og en strålende dag i Skjerva løypelag sitt løypenett. Der inne er Hovsvåja, og deretter begynner stigningen.
Se på bildetNydelige forhold på isen i Trangesundet, mellom Våja og Skjelbreia.
Se på bildetDenne fine løypa snor seg fram gjennom Skjervetråkket, og kan bl.a. brukes dersom man har besøkt Skjervestua, og skal på tur nordover gjennom Skjerva løypelag sitt store løypenett her i området.
Se på bildetDet er interessant å komme inn på Skjervestua, som drives av Skjerva løypelag. Her kan man bl.a. lese gamle avisoppslag om søsknene Marthe og Peder Kvernstuen, som hadde dette huset på Skjervetråkket som sitt hjem.
Se på bildetEn flott runde i Gullverket går mot slutten, i nydelig ettermiddagslys mot Lynesvangen.
Se på bildetFin ettermiddag i sporet mellom Brøstadvangmyra og Lynesvangen.
Se på bildetI løypa nedover fra Brøstadvangen kan man få god fart. Nyttig å være OBS på at det venter en hårnålsving like før krysset ved Brøstadvangmyra.
Se på bildetFra snuplassen ved Grønnsjøen er det en bratt, men kort kneik opp til løypa fra Raudvatnet. Litt til venstre for toppen av kneiken står det en gapahuk der det er fint å raste.
Se på bildetDen 1 kilometer lange løypestrekningen mellom Brøstadvangmyra og Grønnsjøen har en stigning på ca. 50 høydemeter. Her oppe, midt mellom de to stedene, befinner man seg rundt 470 meter over havet.
Se på bildetSol på snøtunge greiner i en liten oppoverbakke før man glir ned til Brødstadvangmyra.
Se på bildetSol og kuldegrader, ja, en nydelig dag på tur mellom Grønnsjøkoia og Brøstadvangmyra i Gullverket.
Se på bildetRett der borte svinger man inn i en solfylt løypestrekning, like før krysset ved Grønnsjøkoia.
Se på bildetFra snuplassen ved Ottsjøen går løypa opp en liten bakke. Fine forhold!
Se på bildetDen nye traseen øst for Grønnsjøen, Ivarløypa, er lettere å gå enn den gamle. Mesteparten av den går gjennom lett myrterreng. Men løypa har også et par kneiker å by på.
Se på bildetDen østre løypa inn mot Midtrøysholen og Otten er blitt lettere etter at Eidsvoll kommune begynte å kjøre denne traseen øst for Grønnsjøen, en løype som nå gjerne kalles Ivarløypa.
Se på bildetNoen kneiker gjenstår, og så er man nede ved Grønnsjøen (sett fra sør). Eller kanskje man tar seg en rast i den gapahuken som står rett borti løypa, bak noen trær.
Se på bildetSørøst for Grønnsjøen ligger dette løypekrysset, der man kan velge om man skal ta til venstre, inn i Ivarløypa mot Midtrøysholen og Otten, eller gå sørover mot Raudvatnet og Lynesvangen.
Se på bildetPopulært med skiløype midt i byen! Bymiljøetaten har de siste dagene hentet snø, og laget løype på Voldsløkka.
Se på bildetBymiljøetaten kjører inn snø, og lager løype på Voldsløkka.
Se på bildetLysløypa går i flere runder med utgangspunkt på KK-plassen, som vi ser midt i bildet.
Se på bildetDen nye speakerbua på KK-plassen ble satt opp i 2020 og benyttes både av fotball og langrenn. I bakgrunnen ser vi et av Kolbu KKs klubbhus, klatrevegg og ”minihoppbakke”.
Se på bildetGod, gammeldags vinter og supre forhold på veg fra Ballangrud til Norum og Grindvoll.
Se på bildetBallangrud er et knutepunkt i løypenettet som prepareres av Grindvoll IL. I dag var det strålende vær, og nydelige forhold i løypene.
Se på bildetDet går friskt unna ned de siste bakkene fra Jordestua til Ballangrud.
Se på bildetJordestua er en tidligere husmannsplass som ligger i skogkanten på nordsiden av Ballangrud-gårdene. Dette er et populært sted for å ta seg en rast. Løypa mellom Ballangrud og Finnlaus går forbi her, og man kan også gå hit i en selvtråkket trasé fra Løken. Ifølge Lunner historielag har plassen en lang og spennende historie. Om vinteren går det skiløype hit fra Finnlaus og Ballangrud. I tillegg kan man gå hit i en upreparert løype fra Løken.
Se på bildetLøypa ligger fint på jordene ved Skirstad, og utsikten gjør det naturlig å ta en stopp i det vennlige og åpne kulturlandskapet her. Skirstad ligger langs løypa mellom Ballangrud og Finnlaus.
Se på bildetVakker ettermiddag i vinterlandskapet ved Skirstad, på veg fra Finnlaus til Ballangrud.
Se på bildetFine løyper, blå himmel og lav ettermiddagssol ved Skirstad, i retning Jordestua og Ballangrud på Hadeland.
Se på bildetPå veg fra Finnlaus til Ballangrud kommer man opp til høyeste punkt i disse svingene ved Lier, før det går nedover mot Skirstad.
Se på bildetI behagelig nedoverbakke tar man farvel med skogen, og kjører ut i kulturlandskapet. Det er en nydelig ettermiddag i løypa mellom Åslund og Finnlaus.
Se på bildetUt av skogen, og fram til Åslund. Noen titalls meter framme ender Grindvoll ILs løypeansvar. Der tar Vestre Gran IL og Lunner vel over.
Se på bildetPå strekningen mellom Bureiservegen og Korsrudlinna får man flott utsikt nordover mot områdene ved Øyskogtjernet.
Se på bildetBureiservegen er krysset i retning Åslund, og omgivelsene rundt løypa endres fra kulturlandskap til skog. Grindvoll IL sørger for strøkne løyper her.
Se på bildetVakkert vinterlandskap like før Bureiservegen krysses, i løypa som går nordover mot Åslund.
Se på bildetSkytebanen og løypekrysset ligger på hver sin side av Grindvollinna, som vi kan ane på tvers midt i bildet. Ut av bildet mot venstre går løypa til Ballangrud, mens løypa som går mot høyre, fører til Finnlaus, med flere muligheter til å fortsette derfra, bl.a. til Ballangrud og Åslund. En knapp kilometer bak fotografen ligger Skøyen.
Se på bildet50 bilder vist.