I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Gygra holder vakt over Sundvollen. På nettsiden http://www.hole.no/andre_html/gygra.html kan man lese: "St. Olav var på vei over Krokskogen til hest. På vei ned stupet møter han Gygra. En gyger er søster til trollet eller i norrøn mytologi: betegnelsen på en jotunkvinne, et frastøtende vesen med hals og lang nese. Forholdet mellom Gygra og St. Olav var ikke godt. Kongen var kristen og gjorde ofte korsets tegn. og bygde mange kirker. Lyden av kirkeklokker kunne ikke Gygra tåle. Da St. Olav møtte henne, forvandlet han henne til en sten." "Gygra finner man lettest ved å følge Dronningveien fra Sundvollen opp til bommen, og videre opp til det store raset. Ca 1,5 km etter bommen. Nord for raset er det løst og vanskelig, men mulig å ta seg opp. Fra veien vil du se noen steinsøyler oppe under skrenten på toppen av ura. Gygra ser du fremdeles ikke, den er gjemt av trær. Men har du gått riktig opp ura kommer du til en varde. I samme høyde nordover vil du finne Gygra".
Se på bildetGygra er majestetisk der hun står og skuer utover Hole og Ringerike. Her sett i en annen vinkel enn på bilde nr. 16437.
Se på bildetHer ved Atjern er det en gammel slipplass fra krigsårene. I dag var det fint og skøyte her og kjenne varmen fra sola.
Se på bildetI strålende vær på Lauvliflaka. Her kan man gå i fire retninger, bak fotografen mot Løvlia, til venstre mot Damtjern, til høyre kommer man til Nordre Heggelivann og i retning stavene ned til blant annet Atjern og Storflåtan.
Se på bildetFlotte forhold her oppe i høyden i dag, bildet er tatt like ved Store Oppkuvvann.
Se på bildetSkiftende skydekke over Øyangen i ettermiddag. Bildet er tatt i Ringkolløptraseen under Nysæteråsen.
Se på bildetFlott og nyoppkjørt i skuterløypa Sollihøgda - Høgåsen - Finneflakseter i dag. Bildet er tatt litt sør for Finneflakseter.
Se på bildetFredfullt og flott litt utenfor allfarvei, som her i nærheten av Lårviktjern i skuterløypa Kleivstua - Skardtjern - Gyrihaugen.
Se på bildetHer ser vi to av Markas topper i samme bilde. Til venstre for de to trærne midt i bildet ses Ringkolltoppen (701 moh.) og til høyre for de samme trærne ser vi Gyrihaugen (682 moh.).
Se på bildetSnøen lavet ned i formiddag. Bildet er tatt i skuterløypa mellom Kleivstua og Gyrihaugen like nord for Retthelltjern.
Se på bildetFlott føre for hest med slede og for folk på ski i dag, her ved den gamle hoppbakken like ved Kleivstua. Lysløypa går rett på andre siden av veien.
Se på bildetPå vei oppover Djupdalsløypa i retning Høymyr. Parkeringsplassen på Høymyr ble relativt full etter hvert denne fine førjulsdagen.
Se på bildetDagen var vinterlig og fin her ved en snart innfrosset Auretjernsbekk.
Se på bildetFlott vær, supert føre og passe kaldt i dag, som her i treningsrunden like ved Vambutjerna.
Se på bildetInnimellom litt vanskelige forhold på vei opp fra Kleivstua og ned mot Finneflakseter, noe en skiløper jeg møtte hadde fått erfare ved at den ene skien hadde knekt.
Se på bildetHer på vei opp Nesseterdalen er stien til tider veldig bratt og litt luftig. Utrolig fint her i dag i strålende, men snøfattig desembervær.
Se på bildetHer like ved broen som går over E-16 rett nord for Nestunnelen, har man to muligheter. Tar man til venstre kan man gå "Midtlis" merket natursti mellom Sundvollen og Nes ca 7,5 km. "Naturstien går innom interessante biotoper og praktfulle utsiktspunkter. Tallrike hellebrudd fra tidligere tider for bryting av den kjente råde ringerikssand-steinen. Minner fra kullbrenningstiden. Veldig steinur ved Nes. Vestvendt utsikt over Tyrifjorden. Naturstien har forbindelse med andre turstier på Krokskogen. "For og komme seg hit fra Nes: "Ved Nes bussholdeplass går man opp Nordlandsveien ca. 350 meter. Her kommer man til et kryss og tar til venstre. Etter nye 60 meter tar man til høyre i nytt kryss. Veien går nå nokså bratt oppover, videre over en bro som krysser E16." Velger man derimot stien til høyre her, så havner man i Nesseterdalen og kan komme seg opp til bl. a. Nessetra og Skarpsnoåsen.
Se på bildetDet lir mot kveld. På grunn av ett sekunds lukkertid virker det lysere enn det egentlig er. På tilbakeveien var hodelykten kjekk å ha.
Se på bildetMørket kommer fort i skogen på denne tiden, som her ved Åbortjern 511 moh., rett nordøst for Åboråsen.
Se på bildetGod plass her på parkeringa ved feristen ved Åsaveien i dag, ikke mange på tur en senhøstes og grå mandags formiddag.
Se på bildetTil venstre skimtes litt slalåmbakken på Ringkollen før den forsvinner ned i tåken.
Se på bildetKrokskogen innhyllet i tåke med untak av de høyestliggende områdene. Til venstre i bildet skimtes litt av Oppkuv-massivet
Se på bildetFortsatt grått og trist. Her på toppen av Mørkganga. Men turen forsetter med håp om å komme over tåkehavet.
Se på bildetEt gammelt uttørket tre på Solkollen ved Gjertrussen og Manaskardet. Her oppe har også Ringerike turistforening en postkasse med bok.
Se på bildetBLEUsteinen i Manaskardet omkranset av høstløv. Mer informasjon om denne finner du på siden www.kjentmannsmerket.org/BLEUsteinen.htm.
Se på bildetTårnet på Oppkuven stod stødig selv om det blåste til dels kraftig her i dag.
Se på bildetHer ved løypekrysset den nordlige delen av Ingjerdsbrenna regnet det lett da bildet ble tatt.
Se på bildetHvitveiesen står i full blomst her ved Sørsetra, rett før setervollen og landskapet åpner seg.
Se på bildetTrærne speiler seg i Løkketjern, hvor skiløypen mellom Finneflakseter og Sørsetra går.
Se på bildetDet våres på Finneflakseter, her ser vi den eldste gjenstående bygningen.
Se på bildet50 bilder vist.