I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
I kveld var det dugnad i Hersjørunden ved Bladtjernsbekken. Tolv personer gjorde mye arbeid i løpet av noen timer. Her skal løypa legges i ny trasé i en strekning på om lag 300 meter. Grunnen til omleggingen er at det ofte er mye overvann i løypa - noe som skaper problemer både for løypekjøring og for skiløperne. Løypa blir heretter gående på hardbakken. Nå skal det graves og planeres. Utbedringen vil heve kvaliteten på Hersjørunden, som er en populær løype for skifolket.
Se på bildetTorsdag 9.7.2020 på kvelden var det dugnad i Hersjørunden ved Bladtjernsbekken. Tolv personer møtte opp, og det ble gjort utrolig mye arbeid i løpet av noen timer. Her skal løypa legges i ny trasé i en strekning på om lag 300 meter. Grunnen til omleggingen er at det ofte er mye overvann i løypa - noe som skaper problemer både for løypekjøring og for skiløperne. Løypa blir heretter gående på hardbakken. Nå skal det graves og planeres. Utbedringen vil heve kvaliteten på Hersjørunden, som er en populær løype for skifolket.
Se på bildetLøypekjørerne på Totenåsen er godt fornøyd med den nye preppemaskinen. Her sitter Johannes Skullerud bak rattet under en opplæringstur, med Jørn Barkenes fra Antra ved siden av. Den gamle Montas fra 1995 har vært en trofast medhjelper, og har nå fått ny eier. Sjåførene er skjønt enige om at det har skjedd mye på maskinfronten fra 1995 til 2019. Når du sitter bak spakene, er det kun vifta fra varmeapparatet en hører – fantastisk!
Se på bildetTotenåsløyper kjører opp om lag 16 mil med løyper på åsen. Den nye preppemaskinen får nok å gjøre! Maskinen, en Pisten Bully 4F til 2,5 millioner kroner, ankom Torsætra fredag 15. februar. Løypearbeidet kan støttes ved å vippse et beløp til 77261.
Se på bildetDet var stor stas hos løypekjørerne med ny maskin på plass, en Pisten Bully 4F til 2,5 millioner kroner. Den nye løypemaskinen ankom Torsætra fredag 15. februar. Totenåsløyper kjører opp om lag 16 mil med løyper på åsen.
Se på bildetSpeaker Kjersti Småstuen hadde stålkontroll i målområdet, med litt hjelp av Kristian Gaarder. Totenåsløpet er 24 kilometer langt, og går over åsen fra Torsætra til Lensbygda. Det er 34 år siden sist det ble arrangert. Den gangen gikk starten vekselsvis fra Hurdal og Skreia.
Se på bildetFreelancer Karsten Nyborg (82) er særdeles ivrig, og alltid på plass for Totens Blad ved idrettsarrangmenter på Toten, også under Totenåsløpet. Karsten fortjener ros, heder og ære for den jobben han gjør for frivilligheten og idretten på Toten.
Se på bildetEtter 34 år i "dvale" har Totenåsløpet "gjenoppstått". Rennet er nå 24 kilometer langt, og går fra Torsætra (500 moh.) til Lensbygda (400 moh.). Det kan se lett ut ut fra høydeforskjellen, men det er betydelig stigning etter start, opp til nesten 720 moh. i løpet av vel 6 kilometer. Øyvind Skullerud (tv) og Johan Myhre (th) hadde mange timer i løypemaskinen i dagene før rennet. Løypekjørerne fikk mye skryt for fine løyper. Det er Totenåsløyper som preparerer løypenettet her i området.
Se på bildetTotenåsløpet ble gjennomført under utfordrende føreforhold. Derfor var det ekstra godt og få solid smørehjelp i startområdet. Til venstre Hans Østby (78) fra Søndre Land IL, og løpets eldste deltager. I midten smøresjef Åge Nicolaisen, og til høyre parkeringsvakt Svein Peder Bakken.
Se på bildetDet er 34 år siden sist Totenåsløpet ble gjennomført. Men nå har det tradisjonsrike løpet fått nytt liv. Her har starten nettopp gått fra Torsætra. 24 km venter før deltagerne er i mål i Lensbygda. Totenåsløyper har laget spor.
Se på bildetTotenåsløpet (24 km) hadde start på Torsætra (500 moh.) og innkomst i Lensbygda (400 moh.), og ble arrangert i fristil. I tillegg var det egen klasse for felleski. Syd i Hemningsdalen, etter ca. 11 kilometer, var det drikkestasjon. De som gikk uten tidtakning ble også servert nykokt kaffe kokt på kjel.
Se på bildetHer ser vi deler av reisverket i vestre delen av den nye Rausteinshytta. Idyllisk beliggenhet, flere kilometer fra bilveg, bare et steinkast fra Rausteinstjernet.
Se på bildetReisverket til den nye Rausteinshytta (820 moh.) begynner å komme på plass. I bakgrunnen til venstre kan så vidt Rausteinstjernet skimtes.
Se på bildetGrunnarbeidene til den nye Rausteinshytta startet i påsken. På Oksbakken blir det benyttet traktor til å laste opp på kjelken. Løypemaskinen trekker lasten inn på åsen, der grunnmuren snart kan støpes. Den populære hytta brant ned til grunnen natten til 5. juli 2016. Brannårsaken var lynnedslag.
Se på bildetLøypekjører Asbjørn Stangstuen har hatt en stri tørn med å kjøre opp byggevarer til den nye Rausteinshytta. Det har blitt mange lange dager. Utrolig heldig så langt med at det har vært kuldegrader på nettene som har gjort det mulig å utføre transporten.
Se på bildetDet har blitt mange turer mellom Oksbakken og Rausteinshytta med løypemaskin og kjelke m/belter. Kostnadsbesparende transport av byggematerialer i forhold til å bruke luftveien. Den populære hytta brant ned til grunnen natten til 5. juli 2016. Brannårsaken var lynnedslag. Nå skal en ny hytte reises.
Se på bildetGrunnarbeidene til den nye Rausteinshytta startet i påsken og det er ikke lenge før grunnmuren kan støpes. Det er fortsatt 120-130 cm med snø rundt tomta. Som det vises på bildet er det kjørt lass på lass med bygningsartikler. Den populære hytta brant ned til grunnen natten til 5. juli 2016. Brannårsaken var lynnedslag.
Se på bildetTotenåsløyper har nå brukbare forhold for skøyting mellom Torsætra og Anfinnsætra (Garsjølia), en strekning på om lag 5 km. Det er foreløpig ikke nok snø til å legge spor.
Se på bildetRausteinshytta (820 moh.) åpnet sesongen i dag. Det ble gjort på en fantastisk flott høstdag hvor Totenåsen badet i sol. Noe vakrere enn dette den 15. november skal en lete lenge etter. Over 100 personer var innom hytta og kjøpte seg kaffe og vaffel på denne solrike søndagen.
Se på bildetEt lite slør av et rimlag i marka rundt Rausteinstjernet hvor ei tynn speilblank ishinne smilte i mot deg – ja, det er vakkert og feste blikket på. Det krydde av folk på stiene til Rausteinshytta i dag.
Se på bildetDe som preparerer løyper, sitter ikke bare og venter på at snøen skal komme. Sommeren og høsten brukes godt til å forbedre løypenettet. Her bygges det ny bru ved Hutjern sør for Oksbakken, et populært startsted på Totenåsen. De blide karene, på dugnad for Totenåsløyper AS, er fra venstre Johan Myhre, Asbjørn Stangstuen og Kalle Inderberg.
Se på bildetHervenknappen er et svært populært utfartsmål på Toten. Mange har tatt turen opp hit på denne flotte søndagen. I rolig gange med barn tar det om lag 30 minutter fra parkeringsplassen ved Herva. Fra 784 meters høyde er det en fantastisk fin utsikt – du ser helt til Rondslottet i god sikt.
Se på bildetFra Hervenknappen (784 moh.) ser vi ned mot Mjøsa, men ikke bare det. Vi kan faktisk se store deler av det indre Østlandet herfra. I rolig gange med barn tar det om lag 30 minutter fra parkeringsplassen ved Herva.
Se på bildetSkreikampen er kjent som et utmerket utsiktspunkt. Her ser vi sørover mot Minnesund, som ligger 19 kilometer unna i luftlinje. I bakgrunnen ser vi litt av Vorma. Langs østsiden av Mjøsa legger vi merke til E6, som tidligere i år var ferdig utbygd som firefeltsvei.
Se på bildetUtsikten fra Skreikampen er upåklagelig, for å si det forsiktig. Her ser vi over mot Tangenvika på østsiden av Mjøsa.
Se på bildetFra Skreikampen, nord i Feiring, ser vi deler av Totenåsen, Mjøsa og Stangelandet på Hedmarken. Det er en fantastisk utsikt fra Skreikampen. Turen opp hit anbefales. Fra Øverbygda i Feiring går det merket sti, og turen opp tar om lag 1 time og 15 minutter.
Se på bildetDet er fantastisk flotte forhold på Totenåsen nå! Her er vi i løypa på vei mot Rausteinshytta, ca. 820 meter over havet.
Se på bildetDet er helt umulig å få finere forhold enn det var i dag. Nykjørt seint i går kveld! Bildet er tatt i løypa mellom Oksbakken og Rausteinshytta. Totenåsløyper AS har laget spor.
Se på bildetDette bildet er tatt ved Langsætra på Totenåsen, i løypa som går mellom Sisselrotkampen og Rausteinshytta (løype nr. 1168). Så fine løyper blir det etter den nye løypemaskinen. Det er perfekte forhold på Totenåsen nå.
Se på bildetFin januardag i løypa ved Nordre Huetjern. I bakgrunnen ser vi Oksbakkvollen, til høyre litt av Tjuvåsen.
Se på bildetFin skisøndag på "Totenåsens tak". Flotte løyper, godt skiføre og masse blide folk ute.
Se på bildetEtter nytt snøfall i går og i dag, lager Totenåsløyper nye spor i Smørdalen. Dette er løypa fra Torsætra via Anfinnsætra til Rausteinshytta.
Se på bildetTotenåsløyper har kjørt opp sesongens første spor fra Torsætra til Anfinnsætra. Skisesongen er i gang!
Se på bildet35 bilder vist.